DNS-tesztet akar a spermadonor

2009. március 4., szerda, Magazin

DNS-teszttel kíván megbizonyosodni az amerikai nyolcas ikrek édesanyjának egykori barátja arról, hogy ő-e a gyermekek apja, de akár így, akár úgy, felajánlotta segítségét a gyermekek felnevelésében.

Denis Beaudoin az ABC Televízió adásában mondta el, hogy a kilencvenes években, amikor három esztendeig szorosabb viszony fűzte Nadya Sulemanhoz, az ikrek édesanyjához, spermát adott neki. Erre azért került sor, mert Suleman ― félrevezetve őt ― azt állította, hogy petefészekrákja van, és gyorsan kell cselekednie, ha gyermeket akar. A januárban született ikrek anyja tagadta a televízió kérdésére, hogy Beaudoin lenne az apa, azt azonban elismerte, hogy valóban kapott tőle spermát.

Suleman mind a 14 gyermeke (a nyolcas ikrek előtt már született hat) mesterséges megtermékenyítéssel jött világra. A 33 éves, egyedülálló, munka nélküli anya kijelentette, hogy a kicsik mind egy vele plátói kapcsolatban álló baráttól származnak, akit nem kíván megnevezni. Beaudoin ― akinek elvált feleségétől már van két gyermeke ― mindazonáltal szeretné megtudni, mi az igazság, bár jelezte, hogy legyen vagy sem az apa, segíteni akar Sulemannak. ,,Manapság két gyereket is nehéz felnevelni, hát még tizennégyet" ― mondta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-04: Magazin - x:

Hogy hívnak, kisfiú? — BOCs rVF 260602-kének!

BOCs rVF 260602 hatéves moszkvai kisfiúnak nincs születési anyakönyvi kivonata, mivel a névadások terén egyébként valóban igen nagyvonalú moszkvai anyakönyvi hivatal nem volt hajlandó bejegyezni nevét. Szülei azonban nem adják fel a harcot: Strasbourghoz fordulnak.
2009-03-04: Magazin - x:

Aki feltalálta a farmert

,,Semmi sem kelt elhanyagoltabb benyomást, mint ha egy munkás zsebei szakadtak" — írta helyeslőleg a San Franciscó-i újság 1873-ban, amikor árusítani kezdték a hiányosságot orvosló farmernadrágot. A ,,feltaláló", Levi Strauss száznyolcvan éve, 1819. február 26-án született.