Doktor Bubó eseteiAz üdülőjegy — Jártó Kocsis Edit

2009. március 5., csütörtök, Család

Csendesnek ígérkezett a nap. Doktor Bubó rendelőjében is csak egy sánta szúnyog várakozott, s rajta is látszott, hogy így, tél végén milyen vérszegény.

Egyszer csak krákogás, károgás törte meg a csendet. A doki kinézett, Varjú Vazul lépett be fényes dolmányában, nyakában aranylánc, szárnytollain ékköves gyűrűk. A szúnyog rögtön még kisebbre húzta össze magát, és észrevétlenül kisirült.

A doktor kellő tisztelettel kísérte be vendégét. Vazul csendes volt, krákogása rekedtes, látszott rajta, hogy bajban van.

— Nemrég költöztünk be a városba egész nemzetségemmel — mesélte —, mert hajdani nagybátyámtól megörököltem egy összkomfortos lakást egy lakónegyed terebélyes fáján. Eleinte jól is ment minden: élelem bőven, üzleti lehetőség megannyi. Főleg ajándéktárgyakban, ékszerekben ,,utaztam". Olcsón vettem, drágán adtam, pénz volt, a gyerekeim is diplomát szereztek üzletkötésből, de lassan kezdett az idegeimre menni a dolog. Ha néha hazatértem egy fárasztó üzleti útról, az állandó autóburrogás, szitkozódás, fúrás, faltörés zaja nem hagyott pihenni. Úgy gondoltuk a párommal, majd csak vége lesz, de tévedtünk. Először mindenki autót vett, aztán kiüttette a közfalat, hogy divatossá alakítsa lakását. Aztán központi fűtést szereltetett, hogy melegedjen, aztán termopán ablakot rakatott, hogy a meleg ne illanjon el. Már kezdtünk megnyugodni, mert a belső zajok sem hallatszottak már ki — hogy a szomszéd mikor vigad, vagy mikor üti a feleségét —, amikor rohamosan elterjedt a maroktelefon. Cseng itt, cseng ott, tudom, hogy mit eszik egy kisbaba, mikor szakítottak a szerelmesek, meddig kellett a buszra várni. Ez már egy varjúnak is túl sok. Kérem, kedves doki, adjon egy üdülőjegyet, de jó magasra, ahol csak a szirti sasok tanyáznak, hogy megpihentessem az idegeimet!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-05: Sport - x:

Szombaton rajt (Labdarúgás) — Áros Károly

Vége a nagy vakációnak, szombaton kezdődik labdarúgóink — mármint a IV. és V. liga, felnőtt- és ifjúsági csapatainak — tavaszi idénye. Mindkét ligában Papolc áll az élen, a IV.-ben a Papolci Zágon, az V.-ben a Papolci FC. A IV. ligában két pont az éllovas előnye, az V. ligában tíz. Itt már akár a rajt előtt is bajnokot avathatnánk, itt tehát a szintén feljutást biztosító második hely jelenti csak a tétet.
2009-03-05: Család - x:

Hibák a gyerek etetésénél

Sok kisgyerekes szülő számára mindennapos kihívást jelent, hogy olyan ételt tudjon feltálalni, amit a kicsi meg is eszik. Pedig néhány apró trükk segítségével még a legválogatósabb gyereket is rá lehet bírni, hogy új ízeket próbáljon ki. Fontos, hogy elkerüljük a hat legalapvetőbb hibát, amelyet a legtöbb szülő elkövet.