Vértanúkról szólt a dal a Lábas Háznál

2009. március 17., kedd, Közélet
Vértanúkról szólt a dal — csendült fel az ének szombaton délelőtt a Lábas Ház előtt a Mikes Kelemen Líceum kórusának előadásában, mintegy képzeletbeli tisztelgés gyanánt a mártírhalált halt hősök, Bartalis Ferenc és Váradi József előtt.

A többtucatnyi diák éneklése pedig néhány percre igazán ünnepélyes hangulatot teremtett az épület környékén, a koszorúzás csendjét pedig a jövőbe mutató üzenet követte: emeld föl fejedet, büszke nép — hangzott a diákok torkából. A szombat délelőtti rendezvényen Antal Árpád András városvezető, Sztakics Éva alpolgármester, Tóth Birtan Csaba, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke helyezte el a koszorúkat. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-03-17: Közélet - x:

A vers él és élni fog

A vers és a versmondás iránti érdeklődés megőrzéséért, valamint, hogy a fiatalabb nemzedékek is megismerhessék az igazi versmondást — e kettős szándékkal állították össze az árkosi Szentkereszty-kastélyban bemutatott versműsorukat D. Vásárhelyi Katalin, B. Piroska Klára, Darvas László és Kalamár György színművészek, illetve a zenei kíséretről gondoskodó Deac Marius. Szubjektív szelekció válogatásuk — vezette fel D. Vásárhelyi Katalin, a 2000-ben a Charta Kiadónál megjelent Özönvíz című antológia hét költőjének — Bogdán László, Czegő Zoltán, Csíki László, Farkas Árpád, Magyari Lajos, Tömöry Péter, Vári Attila — verseiből készült műsort.
2009-03-17: Közélet - x:

Kommandón hózáporban ünnepeltek

Szombaton ünneplőbe öltözött Kommandó apraja-nagyja, s a zord idő ellenére valóságos hózáporban mintegy 350 személy vett részt az 1848—49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségen a községháza előtti kopjafánál.