Kínai honlap a Vatikánban

2009. március 18., szerda, Magazin

Kínai nyelven is elérhető lesz csütörtöktől a Vatikán honlapja. Hagyományos és egyszerűsített kínai karakterekkel is megjelenítik a www.vatican.va honlapot, amely jelenleg olasz, angol, francia, spanyol német, portugál és latin nyelven érhető el ― közölte hétfőn a Vatikán.

A kínai hatóságok időnként akadályozzák a hozzáférést a külföldi híroldalakhoz, köztük a pápa hívőkhöz eljuttatott üzeneteihez. A Vatikán és a kínai kormány közötti viszony régóta feszült. Peking kifogásolja azt a vatikáni hagyományt, miszerint a pápa nevezi ki püspökeit. Kína ezt a belügyeibe való beavatkozásnak tekinti. Peking maga nevezi ki a püspököket az államilag ellenőrzött katolikus egyház élére. Tizenkétmillióra becsülik a kínai katolikusok számát, közülük sokan vesznek részt az államilag jóváhagyott egyházi gyülekezeteken kívüli istentiszteleteken, amelyeket a pápához hű püspökök tartanak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-18: Magazin - x:

Róma humora

Az ókori Róma lakosai nem voltak híján a humorérzéknek és az öniróniának, legalábbis egy antik viccgyűjtemény tanúsága szerint.
2009-03-18: Magazin - x:

Robotmodell a kifutón

Új szupermodell mutatkozott be hétfőn Tokióban, a fekete hajú, álomméretekkel megáldott modell mindössze 43 kilót nyom, típusszáma pedig HRP-4C ― ugyanis robot.