Dzsiu-dzsicu4 arany-, 14 ezüst- és 24 bronzérem — Áros Károly

2009. április 16., csütörtök, Sport

Összesen 42 érem! Ez tehát az MSC dzsiu-dzsicu szakosztályának mérlege a Konstancán megrendezett országos bajnokságon, melyen 380 sportoló vett részt az ország minden tájáról. Az MSC Petru Oltean edző irányításával 25 sportolóval szerepelt. Akárcsak a többi távol-keleti sportban, itt is bajnoki vetélkedőt rendeznek egy úgymond önvédelmi demonstrációból (lásd a karate formagyakorlatát) és fichtingből (a karatéban kumite, magyarul szabadharc).

A szentgyörgyiek szempontjából rosszul indult a bajnoki viadal, hiszen egyik legjobbjuk, Ivan Vasilov korán megsérült, így gyakorlatilag kiszállt az érmekért menő csatározásból. Végig nagyon hiányzott. És most nézzük az érmeseket:

önvédelmi demonstráció:

reménységek: bronzérmesek: Ionuţ Cacio, Fésüs Norbert, Vlad Codreanu és Bianca Gaban

ifjúságiak: ezüstérmesek: Alin Grigoraş és Kovács Alpár, bronzérmesek: Ionuţ Cacio, Fésüs Norbert, Bajzát Brigitta és Rétyi Erika

felnőttek: ezüstérmesek: Kalányos Vanda, Molnár Melinda, bronzérmesek: Fazakas Florentina, Cristina Oltean, Szőke Attila, Fazakas Sándor, Alin Grigoraş, Kovács Alpár

fichting:

reménységek: ezüstérmes: Vlad Codreanu (-50 kg), bronzérmes: Ionuţ Cacio (-66 kg)

ifjúságiak: aranyérmesek: Bajzát Brigitta (+70 kg), Sükösd Levente (-94 kg), ezüstérmesek: Denisa Bularca (-49 kg), Rétyi Erika (+70 kg), bronzérmesek: Alin Grigoraş (-62 kg és -69 kg), Marius Pricop (-69 kg), Liviu Brînză (-94 kg)

felnőttek: aranyérmesek: Rétyi Erika (-70 kg) és Bajzát Brigitta (+70 kg), ezüstérmesek: Fazakas Florentina (-55 kg), Molnár Melinda (-70 kg), Kalányos Vanda (+70 kg), Szőke Attila (+94 kg), bronzérmesek: Denisa Bularca (-55 kg), Fazakas Florentina (-62 kg), Kalányos Vanda (-70 kg), Silviu Carp (-85 kg), Antal Róbert (-94 kg).

Csapatverseny:

önvédelmi demonstráció: 2. Sepsiszentgyörgyi MSC

fichting: 2. Sepsiszentgyörgyi MSC

összevont (demonstráció + fichting): 2. Sepsiszentgyörgyi MSC.

Szenzációs teljesítmény. S ha visszagondolunk arra, hogy ez a sportág az olimpiai, világ- és Európa-bajnokságokon szereplőket adó birkózással együtt a pályázott 99 000 lejből mindössze egy 5000 lejes polgármesteri támogatásra szóló javaslatot „kapott", akkor csak azt tudjuk mondani, hogy bravó, fiúk, leányok! Azt az 5000 lejt adjátok át különdíjként a pályázatokat elbíráló bizottságnak. Nagyon rászorul.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-04-16: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
LUKÁCS MÁRTON
életének 80., házasságának 54. évében 2009. április 15-én csendesen elhunyt.
Temetése 2009. április 17-én 15 órakor lesz a családi háztól az alsócsernátoni temetőben a református egyház szertartása szerint.
A gyászoló család
75
2009-04-16: Sport - x:

Govora—Sepsi BC 69—63 (Kosárlabda)

A rájátszás második mérkőzésén a házigazda Govora nyert hat ponttal. A két mérkőzés eredménye: 1—1. A továbbjutáshoz két győzelem szükségeltetik.