Lesz még bőrrákszűrés

2009. április 16., csütörtök, Közélet

A két hónapos ingyenes sepsiszentgyörgyi bőrrákszűrésen több mint ezer háromszéki lakos vizsgáltatta meg magát, kilencszázan városról, százötvenen faluról jelentkeztek az Együtt az Egészségedért Egyesület február-márciusi programjában.

A megvizsgáltakból százötvenháromnál valamilyen kóros elváltozást találtak, az orvosok a bőrnövedékek majd minden formájával találkoztak. A bőrrák legsúlyosabb változatát, a melanomát (rosszindulatú festékes bőrdaganat) három személynél fedezték fel, a többi esetben jóindulatú bőrdaganatról, illetve elváltozásról lehet beszélni, melyeknek többsége kezelést, beavatkozást igényel. Az egyesület május 18—21. között újabb ingyenes bőrrákszűrésre várja a lakosságot, többek között ezzel csatlakozik a bőrrákszűrés európai napja (május 25.) alkalmából meghirdetett országos akcióhoz. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-04-16: Közélet - x:

Húsvéti ajándék a rendőröktől

A kézdivásárhelyi rendőrség polgárközeli osztályának munkatársai Kiss Leventével, a Szabad Béka Motorosklub vezetőjével együtt húsvétkor két rászoruló családot ajándékoztak meg.
2009-04-16: Közélet - x:

Hallássérült a gyermeke?

A kolozsvári, hallássérültek 2-es számú iskolájában (Gruia utca 51. szám, telefon: 0264 432 086) már óvodáskortól szakemberek foglalkoznak hallássérültekkel.