PeriszkópVáltozatlanul elvárjuk - Nagymohai

2009. április 21., kedd, Sport

A jobb megértés érdekében megismétlem az előző Periszkóp, a Kommentár nélkül bevezető sorait: ,,Mint minden esztendőben, idén is elkészültek — végre elkészült, mi tagadás, nem kapkodták el — az első fél évre szóló sportpályázatok elbírálásával. Csak a legfigyelemreméltóbb — természetesen, az előző évben elért eredményekre alapozva, hiszen kell egy kiindulópontnak lennie — sportágakat és egyesületeket vettük sorra, s néztük meg, milyen városi támogatásban részesülnek. A véleményt mindenki maga fogalmazza meg." És ezt követte az adatok felsorakoztatása úgy, ahogy azok megjelentek a hivatal honlapján. Egyetlenegy adatot sem változtattunk meg.

Errefel ezt olvasom a Háromszék pénteki számában: ,,Visszautasítja a lapunkban megjelent vádakat Mădălin Guruianu liberális városi tanácstag, a sport- és ifjúsági bizottság elnöke...

Vádakat!? — na ne... De azért itt álljunk csak meg, hiszen ez az ember érez valamit. Valamiért lelkiismeret-furdalása van. Talán valamiről nem jól döntöttek?! Lehet, hogy éppen arról a két nagyobb támogatásról, melyet ,,a két jelentős eredményeket felmutató csapat, a kosaras lányok és a futsal kap"?... Ugye, amikor a ,,jelentős eredményről" beszél, nem az elveszített Román Kupára (a kosárlabdacsapat) vagy a kiesés elkerüléséért vívott csatára gondolt?"... De az is lehet — gondolom én —, bántja, hogy elfelejtették a birkózók tavalyi, határainkon túlra nyúló szereplését: (olimpiai 5. és 10. helyezés, világbajnoki 5. és Európa-bajnoki szintén 5. helyezés), hogy a két olimpiai, világ- és Európa-bajnoki szereplő mellett még volt három birkózó, aki részt vett a világ- és Európa-bajnokságon; hogy karatékáink három Európa-bajnoki címet szereztek, melléje ezüstérmet, Világkupa-győzelmet arattak... Sebaj, megtörténik. Tanú rá a pályázatokat elbíráló bizottság. Szinte elfelejtettem, az is gondot okozhat Guruianu polgártársnak, hogy nem vették figyelembe a megyénkben működő sportágak helyzetét az országos, európai, majd világranglistán; hogy figyelmüket elkerülték azok a célok, amelyek a pályázókat motiválták a pályázásra; hogy megfeledkeztek a város sporthagyományairól, amikor ,,a túl szegény város" pénzének elköltése felől döntöttek; hogy nem tudatták a többi, sportéletünk élvonalába tartozó egyesülettel is: lehet szerződést kötni, mint a kosárlabdázók.

Na szóval, nemcsak a pénzből futotta kevésre, hanem a bizottság figyelméből is. Ne feledjék, változatlanul elvárjuk, hogy valóban ,,tisztességesebben és ésszerűbben" — hogy maradjak Guruianu szavainál — gazdálkodjanak a közpénzzel. És politikamentesen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-04-21: Sport - x:

Megtorpantak a dobogósok (Labdarúgás, I. liga)

Azaz kikapott a Dinamo, Temesvár, pontosztozkodott Urziceni. Így aztán, mivel győztek az üldözők, a Kolozsvári CFR, a Rapid, a Steaua, tömörült az üldözők serege.
2009-04-21: Sport - x:

Puskás Kupa, 2009

Remek szervezésben — úgy, ahogy egy sportrendezvényhez illik, ,,olimpiai" lánggal, ünnepélyes megnyitóval, Ravasz Erzsébet igazgatónő, Farkas Csaba tanfelügyelő köszöntője után Antal Árpád polgármester nyilvánította megnyitottnak a 22. Puskás Kupa rendezvényét — tartották meg a Puskás Tivadar Szakkö­zépiskola rendezte nemzetközi találkozót.