Péchy Blanka-díj szentgyörgyi pedagógusnak

2009. április 28., kedd, Közélet

Kazinczy-éremmel tüntették ki a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium XII. osztályos tanulóját, Nagy Szidóniát a Győrben tartott Szép magyar beszéd versenyen. A Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából a róla elnevezett verseny Kárpát-medencei döntőjén a magyarországi Anyanyelvápolók Szövetsége különdíjjal jutalmazta a szintén mikeses Korodi Beátát (XI. osztály), mindketten Erdély Judit tanítványai, a kilenc erdélyi résztvevőből ők képviselték Háromszéket.

A Mikes Kelemen Főgimnáziumban nem csak a középiskolai tagozaton van hagyománya a vers- és prózamondásnak, a helyesírás versenyszerű művelésének, az iskolán kívüli irodalmi tevékenységnek, hanem az V—VIII. osztályosok körében is. Vass Rozália tizenöt éve vezeti a Beszélni nehéz kört, diákjaival rádiós nyelvműsorok résztvevői a beküldött feladatlapok által, tanítványai szép eredményeket érnek el a különböző nyelvi vetélkedőkön. A nyugdíjas, de mindmáig aktív pedagógus mindezekért Péchy Blanka-díjat kapott, amelyet Győrben adtak át a Kazinczy-verseny díjkiosztó ünnepségén. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-04-28: Közélet - x:

Fiatal tehetségek a Szent György-napokon

Színpadon a gálaműsor tehetségei
A városi művelődési ház és a MUKK kulturális egyesület szervezésében harmadszorra léptek a városnapok közönsége elé a fiatal zenei tehetségek. A háromfordulós verseny gálaműsora szépszámú közönséget vonzott, az énekesek meg egy hangszeres fiatal színvonalas és szimbolikus küzdelme bebizonyította, hogy helye van az ilyen jellegű rendezvénynek.
2009-04-28: Közélet - x:

Leégett a közbirtokosság székháza

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka két óra körül eddig ismeretlen okok miatt az altorjai Székely Közbirtokosság székházában tűz keletkezett.