Uniter-díjak nélkül

2009. április 29., szerda, Közélet

Habár öt kategóriában jelölték Uniter-díjra a Tamási Áron Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadását (legjobb előadás, legjobb rendező, legjobb díszlettervező, legjobb férfi főszereplő és legjobb férfi mellékszereplő), a Román Színházi Szövetség hétfő esti-éjszakai díjosztó gáláján nem termett babér a sepsiszentgyörgyi társulatnak.

Az idei Uniter-díjakra a legtöbb jelölést (debüt-díjat kivéve minden kategóriában) egy másik magyar társulat, a Kolozsvári Állami Magyar Színház kapta, a Tompa Gábor rendezte Három nővér el is nyerte a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-04-29: Közélet - x:

Ugyanannyian építkeznének, mint korábban

Úgy tetszik, a gazdasági válság nem befolyásolja az építkezési szándékot: mint Bíró Donát megyei főépítész lapunk érdeklődésére elmondta, nem csökkent az építkezési engedélyre benyújtott kérelmek száma a Kovászna Megyei Tanácsnál.
2009-04-29: Közélet - x:

Elismerés az Osonónak

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Részletek a bolyongás meséiből című produkcióját versenyen kívül értékelte (és adott különdíjat) a zsűri a csütörtöki ferencvárosi Színjáték-forgó fesztiválon azzal az indokkal, hogy az előadás túllépi az amatőr színjátszás színvonalát.