SziklamászásTorockói Climbing Open, 2009

2009. április 30., csütörtök, Sport

Megkezdődött a szabadtéri versenyek idénye, s április 25―26-a között került sor a sziklamászószezon első versenyére, amelyet Torockón a Székelykő lábánál rendeztek meg. Ez volt a IV. Torockói Climbing Open, a szervezők pedig ez alkalomból huszonöt sportúttal várták a versenyzőket.

A hideg ellenére is 84 mászó vett részt a megmérettetésen. A sepsiszentgyörgyi Adrenalin SE öt versenyzővel indult, s jó eredménnyel is zárt. Nagy Hanna és Német László második lett hat-hat megmászott úttal, Varga Rebeka az ötödik lett három teljesített úttal (az ifiknél a fiúk és a lányok egy kategóriában versenyeztek). A felnőtteknél Koncz Sasa és Szőcs Károly Csaba egyforma pontszámmal, 13―13 megtett úttal a 13. helyen végzett. A háromszékiek következő versenye május 1―2. között a Herkulesfürdőn sorra kerülő Román Kupa lesz, amely az elmúlt évek során kiérdemelte az ország legrangosabb vetélkedője címet, hiszen nagyon sok külföldi mászó szokott rajthoz állni. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-04-30: Sport - x:

A Bákói Tudomány már csoportgyőztes (Kézilabda, A-osztály, nők)

A hét végi forduló, na meg az előrehozott mérkőzés —Sepsiszentgyörgyi MSC—Naţional Rm. Vâlcea 23—39 — sem tud változtatni az idei bajnokság végkimenetelén: a Bákói Tudomány már csoportgyőztesnek tekinthető, s így a 2009—2010-es Szuper Liga bajnoksága résztvevőjének is. A legutóbbi forduló eredményei és a rangsor: Bukaresti CSM—Naţional Rm. Vâlcea 21—29, Târgovişte—Slobozia 22—35, Ploieşti-i Activ—Bákói Tudomány 21—27, és még egyszer a mi mérkőzésünk: Sepsiszentgyörgyi MSC—Bákói Tudomány 22—33.
2009-04-30: Sport - x:

Minifoci

Kiütéses bodoki győzelem
Tizenkét gólos különbséggel verte meg ellenfelét Bodok a sepsiszentgyörgyi A-osztályos kispályás labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Az eredmények: Cora—Vital 9—2, Skála—Electrica 3—2, Goldim-Shot—Bertis 4—2, Novo—Korodi 2—4, Málnás—King’s 1—7, Mikósokk—Depo 5—1, Deák-Hámor—Bodok 2—14.