A sportnapok díjazottjai

2009. május 28., csütörtök, Sport

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Sportnapok szervezői szombaton, május 30-án a Mikes Kelemen Sepsi BC és támogatói közötti kosárlabdameccs szünetében díjazzák a 2008-as esztendő legjobb megyeszékhelyi sportolóit. Ők:

* Estera Dobre (birkózás): A tavalyi felnőtt Európa-bajnokságon ötödik lett az 51 kg-osok viadalán, a pekingi ötkarikás játékokon tizenegyedik, és a tokiói világbajnokságon a tizenhatodik volt. Nevéhez országos bajnoki cím is fűződik, egyéniben és csapattal.

* Vass László Hunor (karate): Karatékánk az elmúlt esztendőben 8 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a világ-, Európa-, román és magyar országos bajnokságon.

* Tatár Otília (birkózás): Birkózónk a tavalyi ifjúsági EB-n hetedik lett, itthon egyéniben a felnőttek mezőnyében bajnoki második, míg csapattal az ifiknél arany-, felnőtteknél pedig ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon.

* Mánya Szabolcs (futsal): 1989. január 30-án született Sepsiszentgyörgyön, s tagja volt annak a Sepsiszentgyörgyi Spicomnak, amely tavaly kiharcolta az országos teremlabdarúgó-bajnokság élvonalába való feljutást. Együttesünk leggólerősebb csatára, bekerült Romá­nia ifjúsági válogatottjába is.

* Forreiter Szabolcs (kosárlabda): Öt éve kosarazik. Az egykori B-osztályos szentgyörgyi csapat és a mostani Kós Károly ISK-KSE közös alakulatának egyik alapembere, s megfordult már az U14-es, 16-os és 18-as kosárlabda-válogatottban is.

* Vass Ildikó (kosárlabda): Első klubja a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen ISK volt, de pályafutása alatt megfordult még magyar, osztrák, német, litván és spanyol csapatoknál is. Háromszék legismertebb és legeredményesebb játékosát 2005-ben Románia legjobb kosárlabdázójának választották meg, s tavaly klubcsapatával Román Kupát nyert, és bajnoki ezüstérmet szerzett.

* Tankó Eszter (kézilabda): Sepsiszentgyörgyön született 1978. november 12-én. Hatodikos kora óta kézilabdázik, s tagja volt annak a Sepsiszentgyörgyi MSC-nek, amely 2007-ben megszerezte a szuperligában való szereplési jogot. Mindig is oszlopos tagja volt a megyeszékhelyi csapatnak, akár az élvonalban vagy éppen az A-osztályban szerepelt az együttes.

* Tulit Zsombor (hegymászó): Háromszék talán legismertebb hegymászója. A 33 éves alpinista fontosabb ,,hódításai": Mont Blanc (Franciaország), Elbrus (Oroszország), McKinley (Alaszka), Kilimandzsáró (Tanzá­nia), Aconcagua (Argentína), Mt. Vinson (Antarktisz).

* Rácz Botond (triatlon): A sepsiszentgyörgyi versenyző 2008-ban országos bajnoki címet szerzett. Versenyzett a szeptemberi belgrádi Balkán-bajnokságon, ahol az első tíz helyezett között volt.

* Fazakas Florentina (dzsiudzsicu): A 23 éves sportoló nyolc éve foglalkozik küzdősporttal, s az elmúlt négy évben ott volt minden fontosabb hazai megmérettetésen. Tavaly második lett az országos bajnokságon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-28: Sport - x:

Bowlingverseny (Sportnapok)

Ma 15 órakor kezdetét veszi a sportnapi nyílt egyéni (férfi és női) bowlingverseny, amelynek selejtezőire csütörtökön, pénteken és szombaton kerül sor, vasárnap pedig a döntőket rendezik meg.
2009-05-28: Sport - x:

Nyolcadszor bajnok a Mikósokk (Minifoci, A-osztály)

A sepsiszentgyörgyi A-osztályos kispályás labdarúgó-bajnokság 2008—2009-es kiírása az utolsó percig kiélezett küzdelmet hozott. Huszonhat forduló után a Mikósokk mindössze egy ponttal előzte meg az őszi bajnok King’set, amely így csak az ezüstéremmel vigasztalódhatott. A harmadik helyet a Depo szerezte meg.