Vidékfejlesztés Réty—Komollón

2009. június 9., kedd, Közélet
Elkészült a község 3.22-es programpályázata. A vaskos, súlyra is tekintélyes aktacsomó egyik fő objektuma Réty—Komolló infrastruktúrájának fejlesztése korszerű műút megépítésével.

Ez a Kézdivásárhely felé tartó DN11-es műútból ágazna le Komollón át Rétyre, ahol összekapcsolódna a Kovászna felé tartó DN13E aszfaltúttal. Így Komolló bekapcsolódhatna a közúti forgalomba, s az alacsonyan fekvő falu megmenekülne a sártengertől. A négy kilométeres szakasz vége Réty községközpont délkeleti sarkánál, a malomnál lenne, miáltal aszfalt vezetne a központból a családorvosi rendelő, a szabadidőpark, az Antos János Általános Iskola és majd kis kitérővel a református parókia és a műemlék templom övezetébe. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-06-09: Közélet - x:

Módosították a költségvetést

A megyeháza a forgóalapból 70 000 lejt irányított át a megyei utak biztonsági övezetének karbantartására, ami ároktakarításból, átereszek kipucolásából és az út menti gaz eltávolításából, azaz kaszálásból áll. További 30 000 lejt szántak buszmegállók létesítésére, ám az erről szóló határozattervezet elfogadását elnapolta a megyei közgyűlés. (sz.)
2009-06-09: Közélet - x:

Lebontják a sarokházat

Megvásárolja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Kőrösi Csoma Sándor és Templom utca sarkán levő, régóta elhanyagolt sarokházat, sorsa a lebontás lesz.