Készül a vargyasi díszpark

2009. június 10., szerda, Közélet

A terveknek megfelelően épül a vargyasi szabadidőpark, így július végéig átadható a kivitelezés első része, október elején pedig már használatba vehetik az erdővidéki község polgárai.

A Selyemkertben végzett beruházás költségei 403 000 lejre emelkednek, és teljes egészében az országos környezetvédelmi alapból fedezik. A székelyudvarhelyi Macops vállalat emberei befejezik az utakat, kiássák az ivócsapokat, nekifognak a játszótérnek, megépítik a parkolót, végezetül őshonos fákkal, virágokkal beültetik, majd füvesítik a 2,1 hektáros területet. Ilkei Ferenc polgármester elmondása szerint, bár a pályáztató nem hagyta jóvá kis dísztó kiépítését, úgy döntöttek, saját költségen megépítik. Hasonlóképpen saját erőforrást kell használni a filagória emeléséhez és a villany bevezetéséhez, de erre is pályázni szeretnének, vagy támogatót találni. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2009-06-10: Közélet - x:

Felszámolt szeméttároló

Volt, s nincs már a Maksa községi szeméttároló a Besenyő-patakot követő Rétláb dűlőben. Annak rendje és módja szerint felszámolták, földdel letakarták.
2009-06-10: Közélet - x:

Jó a közbiztonság

A bűncselekmények mutatóját tekintve országos 38. helyen áll megyénk — derül ki a rendőr-főkapitányság az év első öt hónapját elemző összehasonlító táblázatából.