Meghalt Michael Jackson

2009. június 27., szombat, Magazin

Csütörtökön 50 éves korában elhunyt Michel Jackson. A popsztárnak megállt a szíve, és kómába esett, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kórházába szállították. Amikor az orvosok Holmby Hills-beli otthonából elvitték, már nem lélegzett, és nem volt pulzusa. Újraélesztése eredménytelen volt.

A pop királya nagy visszatérésre, ötven fellépésből álló londoni koncertsorozatra készült, amely júliusban kezdődött volna, és 2010-ig tartott volna. Két hónapja gyakorolt a koncertekre. Szakértők szerint a popsztár nem volt fizikailag felkészülve a hosszú koncertsorozatra, s amikor július 8-ról 12-re halasztotta első fellépését, kérdések merültek fel egészségi állapotáról. A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár s ezzel minden idők egyik legsikeresebb előadóművésze — akinek albumai több tízmillió példányban keltek el világszerte, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Thriller és Billie Jean — több mint egy évtizedes turnészünet után tervezte a visszatérést.

Jackson először tíz koncertet kötött le a londoni O2 Aré­nában. A rajongók minden vá­rakozást felülmúló rohama után végül 2010 márciusáig hosszabbították meg a maratoni előadás-sorozatot. A koncertekre idén márciusban szinte percek alatt elfogyott mind a 800 000 jegy; ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban, ugyanazon művész eseté­ben. Korábbi jelentések szerint az énekes azt követően szánta rá magát a visszatérésre, hogy adósságai miatt kaliforniai Neverland birtokának elhagyására kényszerült, és több száz szemé­lyes tárgyát csak az utolsó pillanatban tudta megmenteni az elárverezéstől.

Michael Jackson 1958-ban az Indiana állambeli Garyben látta meg a napvilágot, kétszer nősült, három gyereke született.

Megdöbbenéssel és végtelen szomorúsággal fogadta a művészvilág tegnapra virradóra Michael Jackson halálhírét. ,,A testvéremet vesztettem el, lelkem egy része távozott vele. Ő volt a tökéletes szórakoztatóművész, akinek munkássága örökre nyomot hagy a világban" — mondta Quincy Jones, aki leghíresebb lemezeinek, az Off The Wallnak, a Thrillernek és a Badnak is producere volt. ,,Csak sírok a hír hallatán" — mondta Madonna. ,,Egy zsenit vesztettünk el, aki nemcsak a popzenének, hanem az egész zenének igazi nagykövete volt" — nyilatkozta Justin Timberlake, aki Jackót tartotta példaképének. ,,Tetőtöl talpig tehetség volt" — vélekedett Slash, a Guns’n’Roses gitárosa, aki a Black Or Withe című dalnál dolgozott vele. ,,Ahogy nem lesz több Fred Astaire és Elvis Presley vagy Chuck Berry, nem lesz soha többé Michael Jacksonhoz hasonló. Tehetsé­ge, vonzereje, rejtélyessége legendává teszi őt" — búcsúzott tőle Steven Spielberg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-27: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Dancs Annamari a Brassói Opera nyári gáláján
Neves külföldi és hazai előadók nagy nyári gálájára kapott meghívást Dancs Annamari operett- és musicalműsorával a Brassói Operától. A ma 18.30 órakor kezdődő koncertet a Román Televízió is közvetíti, fellép még Hector Lopez mexikói tenor, a salzburgi Cristina Uta és Cristian Tarcea balett-táncos, a Distino, a négy tenor, a Crossover együttes, valamint a Sinners Quartett. A zenekart Ciprian Teodoraşcu, a Bukaresti Opera karmestere vezényli, az est rendezője és műsorvezetője dr. Cristian Mihăilescu. Közreműködik az opera kórusa, balett- és zenekara.
2009-06-27: Magazin - x:

McCartney töröltette házát a Google-térképről

Töröltette londoni luxusvilláját a Google panorámafotós térképszolgáltatásáról Sir Paul McCartney. A Google Street View ― amely digitális fotókból összeállított valós utcaképeket mutat interaktív térképén ― márciusban vált hozzáférhetővé Nagy-Britanniában, és azonnal komoly botrányokat okozott. Sokan ugyanis kínos helyzetben látták viszont magukat vagy közeli ismerőseiket, annak ellenére, hogy a szolgáltatás elvileg felismerhetetlenné teszi a fotókon megjelenő személyek arcvonásait.