Fényképen Erdővidék

2009. július 9., csütörtök, Közélet

Ifj. Sütő Gábor: Elhagyatva

László Sándor, Kovács-Varga Szidónia, Lázár László, ifj. Sütő Gábor, Benedek Tamara, Nagy Róbert, Farmos Rudolf és Bokor Kata fényképeiből nyílt kiállítás a baróti művelődési ház kistermében.

A száznál több mű legtöbbje csendélet, portré vagy természetfotó, de néhányukon érzékelhető a számítógépes ,,bábáskodás". A fiatalok alkotásait méltató Varga Béla, Sütő Olga és Hoffmann Edit örömét fejezte ki a ,,jó szemű utánpótlásért". Tanácsot is kaptak a kiállítók: alakítsanak szakkört, hiszen mások társasága, mások sikerei ösztönzőleg hatnak, s tanulhatnak is egymás tapasztalatából. Varga Béla szerint a digitális fényképezőgépek elterjedése miatt nem szabad veszni hagyni a hagyományos technikát, hiszen különleges élményt nyújt, hogy esetenként napokig várni kell, míg kiderül, a fejben összeállt képet mennyire sikerült megörökíteni. A kiállítás a hónap közepéig tekinthető meg. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-07-09: Közélet - x:

A Tegával szerződtek

Nagyajta önkormányzata a megyeszékhelyi Tega Rt. ajánlatát fogadta el, így az elkövetkezőkben ők fogják hetente elszállítani a község lakóinak háztartási hulladékát.
2009-07-09: Világfigyelő - x:

Tőkés László az Európai Parlament támogatását kéri a szlovák nyelvtörvény ügyében

A kisebbség- és magyarellenes szlovákiai államnyelvtörvény visszavonására irányuló követelések támogatását kéri az Európai Parlamenttől Tőkés László, a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) elnöke egy tegnapi nyilatkozatában.