Az önkormányzat támogatja a helyi magántévét

2009. július 11., szombat, Közélet
A nemrég sokadik sepsiszentgyörgyi helyi tévéstúdió-kezdeményezésként megalakult Klub TV együttműködési szerződést kötött az önkormányzattal.

Az adó eddigi műsorainak minőségét kifogásoló felszólalások után a képviselők módosítottak az eredeti határozaton, mely szerint a helyi televízió rögzítené a tanácsüléseket, helyet adna a város közérdekű hirdetéseinek, hírműsoraiban pártatlan beszámolókat sugározna az önkormányzat tevékenységéről, a városvezetés kérésére műsorára tűzné a fontosabb eseményekről készített felvételeket, és havonta egyórás műsoridőt biztosítana az önkormányzat szakbizottságainak, hogy beszámolhassanak tevékenységükről. Eredetileg az önkormányzati frakciók kapták volna meg az egyórás műsoridőt, hogy maguk tájékoztassák a lakosságot munkájukról, ezt változtatták a szakbizottságok beszámolóivá havi 3000 lej ellenében. Az együttműködési szerződés a Klub TV kezdeményezésére jött létre. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2009-07-11: Közélet - x:

Ivóvíz Vargyasnak

Haladnak az ivóvízhálózat kiépítésével. Jelenleg a tisztító- és kezelőállomásnál dolgoznak, amit a Fekete nevű mezőrész alacsony pontján, Barót város tisztítóállomása közelében építenek a Kormos vize lapályán.
2009-07-11: Világfigyelő - x:

A magyar nyelv védelmére szólítottak fel az írószervezetek

Közös nyilatkozatban szólította fel több írószervezet és civil tömörülés a szomszédos országok kormányait, pártjait, civil szervezeteit és az unió intézményeit, tegyenek meg mindent, hogy minél teljesebben valósulhasson meg a gyakorlatban a kisebbségi magyarok nyelvének szabad használata.