Népdaléneklési rekord

2009. július 18., szombat, Magazin

A csoportos népdaléneklés rekordját döntötték meg a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán az idén negyedszer megrendezett Margitai Sokadalom alkalmával.

A július 10—12-i rendezvény fő eseménye a magyar nóta és népdal folyamatos éneklésének rekordkísérlete volt, amelynek során igyekeztek megdönteni egy májusi, alig valamivel több, mint 50 órás, folyamatos, csoportos népdaléneklési rekordot. A kísérlet sikerült: 19 település mintegy ötszáz fellépője legfeljebb öt másodperces szünetekkel 3307 percen át több mint 2500 magyar nótát és népdalt adott elő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-18: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Megtört szívvel tudatjuk barátainkkal, kollégáinkkal, hogy szeretett testvérünk,
KRIZSOVÁNSZKY ÁDÁM,
a sepsiszentgyörgyi textilgyár volt alkalmazottja
e hó 16-án Nagyváradon elhunyt.
Akik ismerték és becsülték, áldozzanak egy percet emlékének.
Temetése július 18-án lesz Nagyváradon.
Szidi és Olga
488/b
2009-07-18: Magazin - x:

Kegyes halál

Halálba segítették Edward Downes világhírű karmestert és feleségét, Joant egy svájci klinikán — jelentette be a brit karmester családja kedden. Downes a londoni Királyi Opera karmestereként szerzett hírnevet, és ő vezényelt a Sydneyi Operaház első előadásán is.