John Malkovich Európában turnézik

2009. július 25., szombat, Magazin

Egy sorozatgyilkosról szóló, operabetétekkel tarkított darabbal indult európai turnéra John Malkovich.

A hollywoodi filmszínész erről a csehországi Karlovy Varyban számolt be, ahol a nemzetközi filmfesztivál díjával tüntették ki. A spanyolországi Peralada fesztiválon kezdte európai körútját a The Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer (Pokoli vígjáték: egy sorozatgyilkos vallomásai) című darabbal. A mű operarészletekkel tarkított monológ: Malkovich az osztrák Jack Unterwegert alakítja, aki prostituáltakat gyilkolt, majd a rács mögé kerülve az írás és az újságírás felé fordult, de végül öngyilkosságot követett el. ,,Sohasem éreztem azt, hogy ne tudnék belebújni bármilyen karakter bőrébe" — mondta szerepéről a színész. A darabot Londonban, Párizsban, Bilbaóban és Madridban is bemutatják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-25: Magazin - x:

A reformkor legelegánsabb bálja

Ha Anna-nap, akkor Anna-bál: Balatonfüreden így van ez 1825 óta. 184 éve báloznak a szép magyar lányok Füreden — és hány szerelmes szívet ihletett már meg a vízparti nyár!
2009-07-25: Magazin - x:

Mint a kutya fenn a fán... (Hogy mik vannak!)

Tizenhét méteres magasságig hajszolt mókusokat egy kutya Nagy-Britanniában, ám aztán elfogyott a tudománya, képtelen volt lemászni a fáról. Bruce — ez az eb neve — gazdájával szokásos reggeli sétáján eredt mókusok nyomába, és rekedt fent egy fán Kirky-in-Ashfieldben.