Farkas Árpád levele

2009. augusztus 8., szombat, Emlékezet
Kedves Ilus néni és Sándor bácsi! Sepsiszentgyörgy, 1973. jún. 20.

Szerencsésen hazaérkeztünk, bizonyára már tudják: minden különösebb megrázkódás nélkül vészeltük át Bahamát is. Európában a vissza-út swima volt. Bécsben időztünk két napot. Ott öröm- és gyászhír ért. Távollétem alatt apósomat autószerencsétlenség érte, belehalt. Született egy 4,20 kg-os lányom. Egyébként minden rendben, amennyiben rendnek lehet ugyan nevezni ezt a felforgatott családi állapotot.

Nagyon sok szeretettel gondolok vissza Sándor bácsiékra, s hosszú-hosszú amerikai vándorutunkra is szívesen most már a ,,megszépítő messzeségből". Nagyon szép, nagyon tanulságos utazás volt ez számomra; Ilus néni és Sándor bácsi szívóssága, akaratereje és az igaz kultúra iránti ragaszkodása példa lehetne eljövendő nemzedékek számára.

Még egyszer hálás köszönet a meghívásért, a legközelebbi viszontlátásig sok szeretettel üdvözlöm mindkettőjüket — Farkas Árpád

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-08-08: Emlékezet - x:

Erdélyi magyar írók Amerikában (Amerika Hangja, Kóréh Ferenc beszél New Yorkból 1973. június 12.)

A New York-i Könyvesház
A romániai magyar írók csoportja — köztük Sütő András, Kányádi Sándor, Farkas Árpád, Domokos Géza — hazautazott Amerikából tele reményekkel, hiszen a földkerekség egy ismeretlen világa tárult ki előttük. Biztosan nem láttak belőle eleget, amennyit szerettek volna, hiszen alig volt idejük szemlélődésre, úgyszólván mindig úton voltak, a keleti partok után nekivágtak északnyugatnak, a Nagy Tavak mellékének, előadást tartottak a magyarlakta városokban, megnézték a Niagara-vízesést, aztán gépkocsi rohant velük tovább Kanadába, majd újból visszafordultak New York felé; külön állomás volt Washington, majd egy nagy kanyarral — repülőgépen — jutottak el Floridába.
2009-08-08: Emlékezet - x:

Farkas Árpád: Integető

A Püski házaspárnak
A tea gőzén át
ideködlenek
a távoli hegyek
hónaljából a drága emberek,