Farkas Árpád: Integető

2009. augusztus 8., szombat, Emlékezet

A Püski házaspárnak

A tea gőzén át

ideködlenek

a távoli hegyek

hónaljából a drága emberek,

s a hegyeken túli tengerek

mögött megannyi kedves arc

lükteti szívdobbanásai szelíd

morzejeleit:

nem vagy magad, ne félj,

testvér-gond összeköt,

míg fölszakad a köd.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-08-08: Emlékezet - x:

Farkas Árpád levele

Kedves Ilus néni és Sándor bácsi! Sepsiszentgyörgy, 1973. jún. 20.
Szerencsésen hazaérkeztünk, bizonyára már tudják: minden különösebb megrázkódás nélkül vészeltük át Bahamát is. Európában a vissza-út swima volt. Bécsben időztünk két napot. Ott öröm- és gyászhír ért. Távollétem alatt apósomat autószerencsétlenség érte, belehalt. Született egy 4,20 kg-os lányom. Egyébként minden rendben, amennyiben rendnek lehet ugyan nevezni ezt a felforgatott családi állapotot.
2009-08-08: Kiscimbora - x:

A keszi kakukk meg a gergi kakukk (Bihari magyar népmese)

János bácsi kint szántott a farkaspataki dűlőben. Törte a két ökrével a kemény földet. Egyszer csak elfáradt, megállott. Megállította az ökröket is. Ráült az eke szarvára, és így gondolkodott: ,,Most ezt a földet felszántom, bevetem, jön rá egy áldásos eső, lesz jó termés, lesz kenyér."