Nem árverezik a csavargyári csarnokot

2009. augusztus 12., szerda, Közélet

Mint már hírül adtuk, a 312 520 euró ki nem fizetett épület- és területadó fejében Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának adó- és illetékosztálya nyílt árverésen szándékozott értékesíteni a brassói Sigur Construct General Kft. tulajdonában levő egyik csavargyári csarnokot.

Mivel a csavargyári tulajdonjog vitatott, és az ingatlan amúgy is bírósági zárlat alatt, az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért megtámadta az árverést. A tárgyalásra a kézdivásárhelyi bíróságon került sor. A brassói cég nem akarta elismerni a kézdivásárhelyi városháza által megállapított adósságot, de a bírói testület nem adott helyt e kérésüknek. Az árverés kiírását ellenben megsemmisítette, ami azt jelenti, hogy nem lesz újabb árverés, a csavargyári vagyon — legalábbis egyelőre — nem adható el. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-08-12: Közélet - x:

Unitárius gyermekek a Nagypatak völgyében - Fekete Réka

Tanulásban, jókedvben is együtt a kis csapat
Legyetek a Föld sója, tegyétek ízessé, vonzóvá mások számára a keresztény életet! — erre a bibliai gondolatra építették a szervezők a sepsiszentgyörgyi unitárius vasárnapi iskola résztvevőinek egyhetes mikóújfalusi táborozását.
2009-08-12: Közélet - x:

Más hidat épít a város

Beismerte ugyan a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban a tavacska fölötti hidat építő bukaresti cég, hogy valamit nagyon elszúrtak, látják ők is, egyre konyul lefelé, közepét már a tó szél fodrozta apró hullámai nyaldossák, javítását, beígért kicserélését mégsem hajlandó végrehajtani.