Kerékpározás, triálEgy harmadik hely

2009. augusztus 20., csütörtök, Sport

Remek eredménnyel tért haza a sepsiszentgyörgyi Orbán Barra Gábor a Budapest melletti Csillebércen megtartott Triáltá­borból és Magellán Kupáról.

A magyarországi verseny célja az volt, hogy a megmérettetés révén a szervezők összehozzák az anyaország legjobb triálosait, és a kezdőbbeket arra biztatni, hogy aktívan vegyenek részt a tábor életében, beszélgessenek, barátkozzanak, és nem utolsósorban bringázzanak a legjobbakkal. Egy ilyen közegbe csöppent bele a háromszéki fiatal triálos, aki ezen a viadalon egyedül képviselte Romániát. Gábor két kategóriában is versenyzett. A seniorok között huszonöt bringás közül bronzérmes lett, míg az elit kategóriában tizenöt indulóból tizedikként végzett. Itt meg kell em-líteni, hogy a legjobbak között a szentgyörgyi sérülten versenyzett, hiszen edzésen leesett, és megütötte a jobb lábát. Remek verseny volt, és tényleg Magyarország legjobbjai vettek rész ezen a kupán — állítja Orbán Barra Gábor. — Ott sokkal komolyabban támogatják ezt a sportot, mint nálunk, és havonta van egy-két verseny. A szentgyörgyi kerékpáros azt is elmondta, hogy itthon, akárcsak tavaly, idén sem lesz országos bajnokság, mivel a Román Kerékpáros-szövetség nem támogatja a küzdelemsorozat megszervezését. Versenyzőnk szeptember 4—6-án ott lesz a konstancai Invincible Tour 2-n, amely rangos nemzetközi pénzdíjas verseny. (Tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-08-20: Sport - x:

Megbeszélés (Minifoci)

Augusztus 25-én 18 órától a Szabó Kati Sportcsarnokban megbeszélésre kerül sor az A-osztályos kispályás futballcsapatok képviselői számára. A találkozó egyetlen napirendi pontja a 2009—2010-es bajnokság őszi idényének rajtja. (t)
2009-08-20: Sport - x:

Labdarúgás

IV. liga
Az I. forduló érdekességei
A nyolc bajnoki mérkőzésen összesen 41 gól esett. Az elsőt Străchinaru (Bereck) lőtte már a 2. percben. Ugyancsak az ő nevéhez fűződik az első mesterhármas is, a második Dobriczát (Zágoni FC) dicséri, tehát ebbe a 41 gólba két mesterhármas fért bele.