Az ember bolond természete

2009. augusztus 20., csütörtök, Család

Az a borzasztó leánykérés!

Csaknem ugyanolyan félelmetesnek találják a brit férfiak megkérni egy nő kezét, mint cápákkal úszkálni — derült ki egy felmérésből Nagy-Britanniában.

A kérdésekre válaszolók 28 százaléka tartja a legfélelmetesebb dolognak fürdéskor a cápa társaságát, 23 százalékuk viszont a lánykérést. Ennél kevésbé ijesztőnek tűnik kiugrani egy repülőből, állásinterjúra menni vagy az ellenfél focicsapatának mezét viselni hazai pályán, hazai drukkerek között. A megkérdezett férfiak 80 százaléka egyébként annyira tart a lánykéréstől, hogy inkább kivárja a ,,legénykérést", mármint hogy párja vesse fel és javasolja a házasságot.

Zászlóba burkolózva

A világ összes nemzeti zászlaját magára tetováltatja egy indiai férfi. A 67 esztendős ember a 220 zászlóból hatvanat a fejére rajzoltat. Tervében egész teste szerepel, a ,,szervesebb" részek is, de hogy azon mely országok lobogói lengenek majd, még nem döntötte el. A férfit rekordvágy hajtja. Annyira szereti a Guinness-rekordokat, hogy keresztnevét Guinnessre változtatta. Felesége kevésbé lelkesedik a zászlós tervért, kifejezetten szégyelli.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-20: Család - x:

Új férfiszerepre lenne szükség

A magyar férfiak még mindig a hagyományos, családfenntartó férfiszerepnek akarnak megfelelni, ami gyakran felmorzsolja az egészségüket is — közölte egy, a férfiszorongásokat vizsgáló kutatás legfontosabb megállapítását a Népszabadság.
2009-08-20: Múltidéző - x:

István, a keresztény király

Alább a magyar történetírás egyik alapművéből, Hóman Bálint és Szekfű Gyula Magyar történet című, 1929 és 1933 között hét, majd a későbbi kiadásban öt vaskos kötetben megjelentetett munkájából közlünk egy Hóman Bálint által írt részletet az államalapító Szent István királyról.