FogathajtásBodó Zoltán bronzérmes — Áros Károly

2009. szeptember 24., csütörtök, Sport

Befejeződött az idei országos kettesfogathajtó-bajnokság. A kimondottan erdélyi sportnak számító fogathajtás a várakozásnak megfelelő eredménnyel zárult, ugyanis az idei bajnokság versenysorozatában végig nagyszerűen teljesítő nagykárolyi hajtó, Rákóczy Gergő vehette át a bajnoki címmel járó díjat.

Na persze, mi sem panaszkodhatunk, először, mert a Lipicai Lovasklubunk versenyzője, Bodó Zoltán bronzérmet szerzett, másodszor, mert a Lipicai Lovasklub életre hívója, Bartha Róbert eszünkbe juttatta, hogy volt ő még országos bajnok is, harmadszor pedig a kézdivásárhelyi Kádár Barna emlékeztetett arra, hogy a sokszoros bajnok dr. Kádár László fia, nem is olyan régen még a sportág nagy reménysége, akit ugyan elsietve leírtak, de őt nem lehet leírni, még akkor sem, ha most éppen egy székelyudvarhelyi lovasklubot képvisel. Reméljük, jövőre hazatér Kézdivásárhelyre. Nagyon reméljük. Mindezeket csak azért mondtam el, hogy jelezzem, a háromszéki fogathajtás igenis tartja helyét az országos élmezőnyben, s vele bármikor számolni kell az országos bajnokság dobogója felé vezető úton.

Az utolsó szakasz eredményei:

díjhajtás: 1. Rákóczy Gergő (Nagykároly), 2. Kádár Barna (Székelyudvarhely), 3. Bartha Róbert (Lipicai Lovasklub, székhelye: Kökös, Farm utca 500.)

maratonhajtás: 1. Bodó Zoltán (Lipicai Lovasklub), 2. Rákóczy Gergő (Nagykároly), 3. Imre Zoltán (Betleni Ménes)

akadályhajtás: 1. Romfeld Zsolt (Gyergyószentmiklósi Aranypatkó), 2. Kádár Barna (Székelyudvarhely), 3. Imre Zoltán (Betleni Ménes).

A 2009-es bajnokság végeredménye: 1. és országos bajnok Rákóczy Gergő (Nagykároly), 2. Imre Zoltán (Betleni Ménes), 3. Bodó Zoltán (Lipicai Lovasklub). Gratulálunk!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-09-24: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a kézdioroszfalvi
TAKÁCS JÁNOS
életének 77. évében 2009. szeptember 22-én súlyos szenvedés után csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2009. szeptember 24-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdioroszfalvi templomból a katolikus egyház szertartása szerint a kézdioroszfalvi temetőben.
Részvétfogadás a temetés napján 13 órától.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
905
2009-09-24: Sport - x:

Lovasünnep a Bartha-lovastanyán (Fogathajtás) — Áros Károly

A fogathajtóidény fejeződött be csupán, a lovasesemények folytatódnak. Most szombaton a kökösi Bartha-lovastanyán (Farm utca 500.) vásárral egybekötött, nagyszabású lipicailó-kiállításra kerül sor.