Új harang szól Sepsibesenyőn

2009. október 6., kedd, Közélet
Harangavató ünnepi istentiszteleten szentelt a régi és megrepedt helyébe új harangot a kis lélekszámú Csente alatti kálvinista gyülekezet.

Az 1922-ben Bukarestben öntött harangjuk helyébe Lázár Imre székelyudvarhelyi vállalkozó öntött új, cisz-hangú harangot. Az új és a régi harang szava hívta a templomba az ünneplőket, akiknek ft. Kató Béla püspökhelyettes Máté evangéliuma alapján hirdetett igét. A Jöjjetek hozzám... textus a harangok különleges szerepére utaló ünnepi mottóvá szentesült. A 200 millió régi lejbe került harang árának felét az egyházi erdő jövedelméből, felét a gyülekezet és a Besenyőhöz kötődők buzgó adományaiból állták. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-10-06: Közélet - x:

Bereckben folytatják a hídépítést

Nyolcesztendős szünet után tavaly nekifogtak a Rét-hídja újjáépítésének. A kilencvenes évek elején a híd használhatatlanná vált, s azóta a patakmedren keresztül járnak át azok, akiknek a földjük és kaszálójuk a patak túlsó oldalán fekszik.
2009-10-06: Közélet - x:

Az évad első díja az Osonónak

A legjobb csapatnak járó díjjal és rendezői különdíjjal tért haza a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a hét végi I. Mezőkövesdi Színházi Fesztiválról.