James Belushi, az albán

2009. október 20., kedd, Magazin

Albán állampolgárságot kapott James Belushi amerikai filmsztár, aki a passzus átvétele alkalmából blueskoncertet adott a tiranai Teréz anya téren. Az 55 éves színész nem mondott le amerikai állampolgárságáról, az albán útlevelet pluszban kapta Bamir Topi albán államfőtől a kis balkáni ország hírnevének öregbítéséért.

Az albánságát büszkén vállaló színészt már tavaly kitüntették Albánia legmagasabb állami érdemrendjével. A Shekulli albán újság honlapja szerint az albán gyökerű Belushi maga kérte az útlevelet, amelyet becses ajándéknak tart. A főleg vígjátékokból ismert sztár többször is albánnak mondta magát, legutóbb azon az örömkoncerten, amelyet Tiranában adott az okmány átvétele alkalmából.

Belushi, aki tehetséges rhythm and blues előadónak számít, The Sacred Hearts nevű együttesével vasárnap este Tiranában másfél órás szabadtéri blueskoncertet adott, amelyet az albán köztévé élőben közvetített. A Shekulli úgy tudja, hogy a hollywoodi komikus lesz a reklámembere az Eagle Mobile helyi mobilszolgáltatónak, amely a vasárnapi koncertet is finanszírozta.

James Belushi négygyermekes albán bevándorló, Adam Belushi harmadik gyermekeként született Chica-góban. Bátyja, John is színész volt Amerikában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-20: Magazin - x:

Obama-babák

Michelle Obamát mintázó babával játszhatnak jövő hónaptól az amerikai kislányok. Az igazi amerikai first ladyhez hasonlóan a baba karjait is fedetlenül hagyják a ruhák.
2009-10-20: Magazin - x:

Elvis-gyűjtemény

Elvis Presley zenei pályafutását felölelő, négylemezes kiadvány jelenik meg december 8-án, méltó megemlékezésül a rock’n’roll királyának 75. születésnapjáról.