Erdélyi képzőművészek alkotásait árverezik

2009. december 2., szerda, Közélet
Több mint hetven képzőművészeti alkotással vesznek részt erdélyi képzőművészek a fogyatékkal élők világnapja alkalmából holnapra szervezett sepsiszentgyörgyi kiállításon és árverésen, az alapáron túli összeggel az Irisz Házban foglalkoztatottak művészeti oktatásához szükséges alapeszközök megvásárlását, műterem berendezését kívánják segíteni.
Az aukcióra beérkezett műtárgyak képkatalógusát a szervezők közzétették az iriszhaz.blogspot.com internetes címen, és lehetővé tették az árverésen történő on-line részvételt is, ezt a szándékot az iriszhaz@gmail.com címen lehet jelezni. A kiállítás része annak az egész napos programnak, melyet a sepsiszentgyörgyi és kilyéni rehabilitációs központ szervezett, és amelynek meghívott előadója Dinnyés József daltulajdonos. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-12-02: Közélet - x:

Rövid munkaprogram Kovásznán

A közterhek csökkentésére vonatkozó törvény alkalmazása érdekében a kovásznai városháza vezetői és a hivatal szakszervezeti vezetői megállapodtak abban, hogy négy órával csökkentik a munkaprogramot. Így a hivatal alkalmazottjai 8—12 óráig dolgoznak. Hétfőn fizetetlen szabadnap volt, ugyanígy ma, 24-én, 30-án és 31-én is szabadnap lesz a városházán. (b. j.)


2009-12-02: Közélet - x:

Lopják a szegélyköveket

Amint már hírül adtuk, Kovásznán nekifogtak a Tündér­völgybe vezető Ştefan cel Mare és Mihai Eminescu utca főjavításának.