Jackson posztumusz Grammy-díjat kap

2009. december 15., kedd, Magazin
Bár életében tizenhárom Grammy-díjat kapott, most egy újabb — posztumusz — díjjal gazdagodik Michael Jackson, akit ezúttal életművéért tüntetnek ki.

A világhírű énekes minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású előadója volt — indokolta döntését a díjakat odaítélő testület. ,,Lenyűgöző táncstílusa, egyedülálló hangzása, összetéveszthetetlen hangja számos művészt ihletett meg, emellett kulturális, etnikai és generációs határokat ívelt át" — fogalmazott a Grammy-bizottság, aláhúzva: Michael Jackson zenetörténelmet írt olyan slágereivel, mint a Thriller. A zenészt ötvenévesen váratlanul érte a halál június 25-én.

A januárra tervezett Grammy-díjátadó gálán azonban nem csak őt ismerik el életművéért, hanem Leonard Cohent és Loretta Lynnt is kitüntetik. A díjakat hagyományosan több mint száz kategóriában osztják ki, a jelöltek nevét már december elején közölték.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-15: Magazin - x:

Elvitték Audrey Hepburn ruháit

Több tízezer fontért keltek el Audrey Hepburn néhai színészlegenda híres ruhatárának darabjai egy londoni árverésen.
2009-12-15: Magazin - x:

Thomas túlságosan konzervatív

,,Konzervatív politikai ideológiája" és a női nem gyenge jelenléte miatt bírálta egy kanadai tudós a gyerekek kedvencét, a Thomas és barátai című mesét.