Mi, hol, mikor

2009. december 24., csütörtök, Mi, hol, mikor?

Következő lapszámunk december 28-án, hétfőn jelenik meg.

Szolgáltatások az ünnepeken

Gyógyszertárak. Sepsiszentgyörgyön ma 9―19 óráig a Trident Hipermarketben levő City-Pharma (telefon: 0267 312 049), pénteken 8―12 és 16―20 óráig a Gróf Mikó Imre utcai HelpNet (0267 311 860), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (0267 351 057), Kézdivásárhelyen pénteken, szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka a Salix (0267 364 974), hétfőtől a Salvator (0267 362 961), Kovásznán pénteken és szombaton 9―11 óráig a Vipera, vasárnap 12.30―14.30 óráig a Cella-Zărnescu patika tart ügyeletet.

Fogászat. Sepsiszentgyörgyön pénteken, szombaton és vasárnap 10―12 óráig, hétfőn 8―14, kedden és szerdán 10―16 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), pénteken, szombaton és vasárnap 11―13 óráig a Kriza János utca 5. szám alatti rendelőjében (a törvényszékkel szemben) dr. Mester-Nagy Ildikó teljesít szolgálatot. Kézdivásárhelyen szombaton 10―12 óráig a Millennium Park mögötti rendelőjében dr. Benedek Eszter fogorvos teljesít szolgálatot.

Posta. Minden postahivatal ma csak 16 óráig tart nyitva, péntektől vasárnapig zárva lesz.

Sepsiszentgyörgy pénzügyi hivatala ma 8―14 óráig tart nyitva. Az Olt negyedi villanyrendőr közelében levő iroda zárva van.

Az uszoda ma 7―13 óráig nyit, pénteken zárva, a többi napokon rendes program szerint üzemel.

A sepsiszentgyörgyi korcsolyapályák naponta 10 és 14, valamint 15 és 22 óra között üzemelnek. Felhívják a korcsolyázni vágyók figyelmét, hogy karácsony első napján a belépés ingyenes.

A sugásfürdői sípálya naponta 9 és 17 óra között működik. Buszjárat az iskolai szünidő alatt Sepsiszentgyörgyről 9.30 és 14 órakor indul a belvárosi parknál levő buszmegállóból, visszaindulás Sugásfürdőről 12.30 és 17 órakor. Karácsony első napja hivatalos munkaszüneti nap.

Zene

* A nemEz együttes szombaton 21 órától Sepsiszentgyörgyön az Old Man’s Pubban ad koncertet. Tagok: Kátai Judit (ének, hegedű), Orbán Ferenc (hegedű, gitár), Könczey Jenő (billentyű), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Kátai Jocó (dobok).

* A kézdivásárhelyi Vigadó Art Caffé pincéjében szombaton 20 órától Kétszer kettő néha… címmel ünnepi koncert Fehérvári Péter és barátai előadásában. Fellép: Gyergyai Szabolcs (nagybőgő), Lőfi Gellért (zongora), Tikusán János (gitár), Ferencz József Joe, Pakot István Paki, Cserkész Emese (vokál), Ferencz Réka (meghívott énekes), Fehérvári Péter (énekes). * Vasárnap 21 órától a sepsiszentgyörgyi nemEZ zenekar koncertezik.

* A rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar pénteken 20 órakor tartja 30. karácsonyi koncertjét a helyi kultúrházban, amit táncmulatság követ.

* A sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola zágoni ifjúsági fúvószenekara pénteken 19 órától a helyi 2-es kultúrotthonban, szombaton 20 órá­tól a papolci kultúrotthonban ad karácsonyi koncertet.

* A baróti Csala Kürtje Fúvósegyesület szombaton 18 órától fennállása óta harmadik alkalommal tart hagyományőrző karácsonyi koncertet a helyi művelődési ház nagytermében. A belépés díjtalan.

Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamá­si Áron Színház vasárnap 19 órától a nagyteremben bemutatja: A csoda ― Játék Tamásival két részben (rendező: Bocsárdi László). Bérleten kívüli előadás, az elmaradt bérletek érvényesíthetők.

Tánc

Sepsiszentgyörgyön a kultúrpalota Lajtha László Stú­dió­termében szombaton 20 órától karácsonyi táncház lesz. Zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara, a Folker együttes, valamint az ünnepi alkalomra meghívott szászcsávási zenekar. Házigazda: Hunor és Marcsi.

Rádió

A Régió Rádió December 22.: múltidézés a Régió Rá­dióban című, a húsz évvel ezelőtti eseményekre emlékező keddi összeállítását szombaton 11 órától megismétli. Rangos meghívottak, egykori szemtanúk, vezetők elevenítették fel 1989 decemberének történéseit, közöttük Tőkés László, Gazda Árpád újságíró, Bíró Béla közíró, Csató Béla plébános, Puskás Bálint szenátor, dr. Rozsnyai Sándor, Sepsiszentgyörgy első, forradalom utáni polgármestere, Gajzágó Márton, az RMDSZ első elnöke, Sylvester Lajos és Nemes Levente színművész.

Képernyő

Az Erdővidék Térségi Televízió mai műsora: 19.30 Karácsonyi gálaműsor, közreműködik Berecz András, a Syncron táncegyüttes, a nagyajtai Áfonya és Motolla citeraegyüttes, a Vargyasi Unitá­rius Kórus, a vargyasi iskolások, a Benedek Elek Egyesület kórusa, a Tanulók Háza.

Hitvilág

* A Nagy Mózes Gimnázium IX. D (katolikus) osztályos tanulói az 1629-ben írt Régi magyar betlehemest mutatják be ma 23 órától a kézdivásárhely-kantai templomban. Közreműködik a Cantus Kamarakórus.

* A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia Salus Ifjúsági Ének- és Zenekara Láthatatlan ünnep című kará­csonyi verses-zenés összeállítását a következő program szerint mutatja be a környék templomaiban: pénteken 17 órakor Kézdiszentléleken, szombaton 16 órától a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-, 19 órától a kantai templomban, vasárnap 16.30-tól a kovásznai központi református templomban, 19 órától a sepsiszentgyörgyi belvárosi Szent Jó­zsef-plébániatemplomban. December 28-án, hétfőn 18 órától a gelencei nagytemplomban, majd 29-én, kedden a Kászonokban láthatják-hallhatják őket az érdeklődők.

* Kézdivásárhelyen kará­csony első napján 13.30 órától unitárius, 15 órától evangélikus istentisztelet és úrvacsoraosztás lesz az evangélikus templomban.

Vásár

Nagyajtán december 28-án, hétfőn aprószenteki vásár lesz.

Megjelent

Ígéretéhez híven, a BMC Kiadó még karácsony előtt megjelentette az Erdélyi Magyar Ki Kicsoda harmadik kiadását, és a megrendelt példányokat postázta az előfizetőknek. A Markó Béla és Horváth Andor előszavával, valamint Ágoston Hugó utószavával ellátott, mintegy hétezer személyiség és ötszáz intézmény szócikkét tartalmazó, 824 oldalas, reprezentatív nyomdai kivitelezésű lexikon korlátozott példányszámban még megrendelhető az office@kikicsoda.ro e-mail címen vagy a 0259 474 750-es telefonon.

Közlekedés

Kedden a 12-es országúton Sepsiszentgyörgy irá­nyába haladva egy 32 éves Tulcea megyei lakos Bükszád határában kocsijával túl nagy sebességgel hajtott be egy kanyarba, és felborult. A gépkocsivezetőt sú­lyos sérülésekkel szállították a sepsiszentgyörgyi kórházba. * A közlekedésrendészet felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy csak jól felszerelt, kifogástalan műszaki állapotban levő járművel induljanak útnak, hosszú út előtt tájékozódjanak az útviszonyokról. Fokozott óvatossággal, az útviszonyokhoz igazított sebességgel vezessenek.

(Rendőrségi tájékoztató)

Állásbörze

A megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalnál nyilvántartott állásajánlatok: egy-egy polgári építkezési üzemmérnök (főiskola), polgári építkezési mérnök (felsőfokú végzettség — ff.), vasút-, út- és hídépítő mérnök, hidrotechnikai építőmérnök, víz- és nehézvízlaboráns (szakképzett — szk.), kereskedelmi ügynök (középfokú végzettség — kf.), gépkocsiszerelő (szk.), üvegfúvó (szk.), fűtő gőz- és forró vizes kazánra (szk.), két-két báros (szk.), elárusító (szk.), kereskedelmi dolgozó (kf.), cukrász (szk.), négy recepciós (szk.), öt-öt pincér (szk.), ács (szk.), takarítószemélyzet, fehérneműmosó nő, tíz szakképzetlen konfekciós munkás, húsz-húsz szobalány (szk.), szakképzetlen munkás, öt kézi csomagoló, harminc textilkonfekciós (szk.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-24: Család - x:

Éjféli mise este tízkor

A hagyományokkal szakítva idén este tízkor kezdődik a karácsonyi mise a Szent Péter-bazilikában.
2009-12-24: Kiscimbora - x:

A kis Jézus aranyalma (Népi imádság)

A kis Jézus aranyalma,
Boldogságos Szűz Mária,
Egy kezébe ringatgatja,
A másikkal takargatja.