Csaknem belehalt a jóba

2010. január 5., kedd, Magazin

Medúzacsípés miatt csaknem belehalt a világ legkellemesebbnek kikiáltott állásába az a brit férfi, aki megnyerte az ausztráliai nyaralási munkakört.

A férfi vízi motorozás közben érezte, hogy megcsípi valami a karján. Később a lábán is felfedezett csípésnyomokat, ám nem tudta, mi okozta. Azonnal orvoshoz vitték, aki a tünetek ― láz, fejfájás, vérnyomás-emelkedés stb. ― alapján arra jutott, hogy egy rendkívül erős mérgű, úgynevezett irukandji medúza a ludas. Ez az állat rejtélyes, mindössze mogyorószem nagyságú, meglátni szinte lehetetlen a vízben, és nemigen lehet védekezni ellene, mivel könnyedén átjut a medúzákat a strandoktól távol tartani hivatott hálókon. 2002-ben két turista is belehalt a parányi medúzafaj csípésébe. A világ legjobb állását élvező férfival is ez történhetett volna, de az orvosok hamar kikúrálták, másnapra már teljesen jól volt.

A brit férfi fél évet nyaralgat a Hamilton-szigeten (a felvételen barátnőjével), dolga mindössze élvezni az ottani életet, fotózgatni és internetes naplót vezetni. Mindezzel a helyi turizmus fellendítése munkaadóinak célja. Több mint 35 000 jelentkező közül nyerte el a világ legjobbjának kikiáltott állását, amelyért 150 000 ausztrál dollár fizetséget is kap a teljes ellátáson túl.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-05: Magazin - x:

Hazugságbajnokság

,,Csak most eszméltem rá, hogy mekkora a baj a gazdaságban: a minap vettem egy kenyérpirítót, és kaptam hozzá ajándékba egy bankot" — ezzel nyert a 2009. év hazugságbajnoka.
2010-01-05: Magazin - x:

Berlusconi, a dalszerző

Az olasz sajtó szerint Silvio Berlusconi, mihelyt felépül a közelmúltban elszenvedett merényletben szerzett sérüléseiből, azonnal munkához lát: szerelmes dalokból álló lemezt vesz fel.