Az első bevándorló fotója

2010. január 12., kedd, Magazin

Megtalálták az Egyesült Államokban annak a bevándorlónak a fotóját, aki százhúsz évvel ezelőtt elsőként érkezett a New York előtti Ellis Island kikötőjének gyü­lekezőhelyére. A The New York Times napilap szerint az akkoriban tizenöt éves Annie Moore képére nemrég bukkantak rá.

A fiatal ír nő 1892. január 1-jén érkezett Ellis Islandre, 1942-ben hunyt el Manhattanben — ez idő alatt legalább tizenegy gyermeke született. Írországban és New Yorkban ma szobor őrzi Annie Moore emlékét: ő jelképezi azt a több millió bevándorlót, aki a jobb élet reményében érkezik az Egyesült Államokba. 1945-ig mintegy tizenkétmillió emigráns lépett partra Ellis Islandnél. Az amerikai lakosság negyven százaléka tudja visszavezetni családfáját a sziget kikötőjének gyűjtőhelyéig.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-12: Magazin - x:

Megugrott a szánkóeladás

Éjt nappallá téve dolgoznak a szánkógyártók, hogy kielégítsék a rendkívüli hideg és az erős havazás miatt a szánkók iránt robbanásszerűen megnőtt keresletet Németországban. A megrendelések igencsak megnőttek, amióta elkezdett esni a hó — mondta az ország déli részén tevékenykedő Michael Ress szánkóépítő, aki bevallotta, hogy nem is tud lépést tartani az igényekkel.
2010-01-12: Magazin - x:

Elköltöztek San Franciscóból a fókák

Megoldódott a népszerű San Franciscó-i turistalátványosság, az öbölparti Fisherman’s Wharf környékéről hirtelen eltűnt fókák rejtélye: az állatok északabbra, Oregon államba költöztek.