Mobiltelefonokat áldottak meg

2010. január 13., szerda, Magazin

Laptopokra és okostelefonokra osztottak áldást a London üzleti negyedében található Szent Lőrinc-templomban.

David Parrott anglikán lelkész az oltárra felsorakoztatott kütyük szimbolikus halmára kérte a Mindenható áldását, ezzel emlékeztetve az elfoglalt irodai dolgozókat, hogy Isten kegyelme sokféle módon érheti el őket. A hívők közül néhányan a magasba emelték mobiltelefonjaikat, miközben a pap megáldotta azokat és a munkavégzéshez szükséges egyéb elektronikai eszközöket.

A szertartás egy régi áldás frissített formája. Az egykori zsidó negyedben a 12. században alapított templomban hajdan a mezőgazdasági munkák szimbolikusan a templom ajtajába sorakoztatott szerszámok áldásával kezdődtek. Ennek a szokásnak azonban London szívében, ahol mezőt sem találni a környéken, már nem volt jelentősége.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-13: Magazin - x:

Pasimegőrző

Fodrászok, masszőrök, cipőpucolók, videojátékok, távirányítós autók, magazinok és mosolygós hoszteszek által kínált üdítők várják az erősebb nem képviselőit a párizsi bevásárlóközpontokban a januári leértékelés idején működő ingyenes férfimegőrzőkben. A leértékelés alatt hagyja párját az ingyenes pasimegőrzőben! — ezzel az újítással próbálják meg a párizsi bevásárlóközpontok rábírni a nőket arra, hogy még több időt töltsenek vásárlással.
2010-01-13: Riport - x:

Szélkapuban — Kisgyörgy Zoltán

A Rétyi szorulat nemcsak földrajzi, hanem időjárástani fogalom is. A Bodoki- és a Bodzafordulói-hegység elődombjainak szorulata előtt a földtörténeti időkben nemcsak a felső-háromszéki medencében felgyűlt vizek torpantak meg, s rakták le a töméntelen homokot, amit majd a jégkorszaki szelek dűnékké formáltak, hanem akkor és azóta is az északkeleti állandó szelek itt süvítenek át a Sepsi-síkságra. S ez az éremnek csak az egyik oldala, mert a szélkapuban élesebben süvöltő szél átvitt értelemben azt az elkerülhetetlen fékrendszert is jelképezi, amit egész Európára rákényszerített az enyhülni nem akaró gazdasági válság. Ugyanis most minden önkormányzat, s így Réty előtt is nagy kihívás: miként lehet kifogni ezt a szelet, hogyan lehet ilyen körülmények között is kisebb lépésekkel, de haladni, fejleszteni is az öt településből álló községet. Ezt próbáltuk körvonalazni év kezdetekor Dálnoki Lajos polgármesterrel, és szétnéztünk a Nyír keleti peremén, arra keresve-kutatva a feleletet, mikor alakul ki itt az a turisztikai és idegenforgalmi rendszer, amire évek óta várunk.