PaintballHarcra készen — Tibodi Ferenc

2010. január 28., csütörtök, Sport

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi PPZ Army idén is kihagyja a hazai paintballbajnokságot, és két csapattal két különböző külföldi küzdelemsorozaton indul majd. A megyeszékhelyi alakulat PPZ Kids nevet viselő együttese ott lesz a Magyar Paintball-liga (MPL) négyfordulós bajnokságán.

Az anyaországi pontvadászat valamivel kevesebb, mint egy hónap múlva rajtol, hiszen február 20-án rendezik meg a bajnokság első fordulóját. Az MPL-től származó információk szerint a Divízió II-ben — novice (kezdő) kategória — tíz csapat fog megküzdeni a bajnoki címért, s jelen pillanatban a háromszéki festékharcosok mellett további nyolc együttes nevezése biztos. Az MPL versenyének második fordulóját májusban, a harmadikat szeptember elején, az utolsót pedig pedig novemberben rendezik meg. A szentgyörgyi gárda felnőttcsapata ott lesz a sportág nem hivatalos Európa-bajnokságán, a Grand Tour nevet viselő sorozaton. Hajnal Attila, a PPZ Army frontembere érdeklődésünkre elmondta, csak a pontvadászat négy fordulóján — olaszországi (május 1—2.), ukrajnai (június 19—20.), osztrák (július 24—24), lengyelországi (szeptember 25—26.) — vesznek részt, mivel az oroszországi kiszállás túl költséges lenne számukra. ,,A válságot mi érezzük, a támogatásokból begyűlt pénzt jobb edzéskörülmények megteremtésére fordítottuk (a szentgyörgyi pálya műfűvel való bevonása a cél), így kevés pénzünk maradt a versenyzésre. Amit tervbe vettünk, azt véghez is szeretnénk vinni, s így bízunk abban, hogy lesznek olyan sportbarátok, akik kisegítenek minket ebben a szorult helyzetben" — reménykedik Hajnal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-01-28: Sport - x:

A csoportgyőzelem a cél (Teremlabdarúgás)

A kézdivásárhelyi KSE január 5-én megkezdte a felkészülést a 2009—2010-es, másodosztályú pontvadászat tavaszi idényére. A csapat naponta kétszer edz, s az elmúlt hét folyamán több formaellenőrző mérkőzést is játszottak. Az együttes játékosai remélik, a február 8-i rajtig minél több felkészülési meccset tudnak majd játszani, hiszen a rutinosság kialakulásához és a tapasztalatszerzésre nagy szükség van. A KSE játékoskerete nem szenvedett nagy változásokat, a meglévőkhöz a tél folyamán csatlakozott a szentgyörgyi Buceleanu Loránd és Ilie Roman. A felső-háromszéki alakulat tavaszi célkitűzése a csoportgyőzelem, ennek érdekében mindent meg fognak tenni, hiszen az első helytől csak a rosszabb gólkülönbség választja el.
2010-01-28: Sport - x:

Bajnoki pontokért (Jégkorong)

Január végén sem marad jégkorong nélkül Kézdivásárhely. De nem ám, hiszen január 29—31-én a még mindig fedetlen műjégpályán az U14-es korosztály bajnokságának ötö­dik fordulóját rendezik meg. A háromnapos rendezvény programja: