Országzászló-avatás Sepsiszentgyörgyön 1942. november 15-én — József Álmos

2010. február 17., szerda, Magazin

Felvétel a Székely Mikó Kollégium emeleti ablakából

Vitéz Földes Lajos kézdivásárhelyi lakosnak köszönhetően a múlt év végén a sepsiszentgyörgyi országzászló-avatásról készült albumba rendezett fényképeket vizsgálhattam át és másolhattam le. Ezekből közlök néhányat rövid magyarázatok kíséretében.

A felavatott és megszentelt zászló felhúzása. Balról Háromszék vármegye, jobbról Sepsiszentgyörgy megyei város lobogója, mellette a Magyar Államvasutak zászlója látható.

A felavatott országzászló előtti díszfelvonuláson a helyőrség előtt elvonul vitéz Kozma István

A havas téli napra eső ünnepségre megérkeznek Sepsiszentgyörgy helyőrségi csapatai

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-17: Sport - x:

A harmadik versenynap — Áros Károly

A sífutóké volt a nap, hiszen két számban is osztoztak az érmeken. Hogy nem éppen ideális versenyidőben — az más kérdés. A hóban -2, a levegőben 0 fokot mértek. Lehetett vakszolni, a kérdés csak az volt, hogy mivel. Míg pezsgett az élet a vakszolók berkeiben, kint gyülekezett a mezőny. Hetvennyolc nő várt a 10 km-es táv rajtjára, köztük volt a címvédő észt Smigun, a torinói bronzérmes orosz Medvegyeva, a világbajnok finn Saarinen, az idei versenyidény nagymenője, a lengyel Kowalczyk, a teljes skandináv és orosz mezőny, na meg a mi György Mónikánk és Viczián Veránk. Említem a mieinket is, nem mintha meg akarnák zavarni az érmekért menő csatát... Nem is teszik...
2010-02-17: Magazin - x:

Beköszöntött a Tigris éve

Kínában égzengéssel, petárdák és tűzijátékok ropogásával csodálatos, lélegzetelállítóan sokszínű, égre rajzolt képekkel, formákkal, gömbökkel, csóvákkal, arany és ezüst, vagy éppen piros felszökő és aláhulló szikrafüzérek látványával beköszöntött az új év, s vasárnap megkezdődött a tavaszünnep.