JégkorongHokimeccs és jégkarnevál

2010. február 18., csütörtök, Sport

Annak ellenére, hogy csak két hete van Sepsiszentgyörgynek újra gyerek-jégkorongcsapata, a Királypingvinek nevet viselő kis hokisok máris meccset játszanak. Február 21-én, vasárnap 11 órától a megyeszékhelyi Kisstadionban felállított jégpálya ad otthon a U10-es, friss szentgyörgyi együttes és a székelyudvarhelyi HC Kü­küllő közötti ,,összecsapásra".

Ebben a korosztályban a mérkőzéseken nem számolják az ütött gólokat, nem tartják az eredményt, mivel ebben a korban még a játékon, a szórakozáson van a lényeg, az egyórás mérkőzésen perces vagy éppen másfél perces időnként váltják egymást a gyerekek a pályán. Ennek ellenére lehet szurkolni a szentgyörgyi fiúknak, hiszen a buzdítás jót tesz majd a moráljuknak, s elfelejtik azt a tényt, hogy a vendégek egy picit tapasztaltabbak, mint ők. A jégkorongmeccs után, 12 órától jégkarneválra is sor kerül, az esemény szervezői pedig megkérnek minden korcsolyázni és hokizni szerető gyereket, hogy öltözzön jelmezbe, mivel a legötletesebb álarcot, kosztümöt díjazni fogják.

Ha már jégkorongról van szó, említsük meg, hogy ma este fél hattól Brassóban avatják fel a Cenk alatti város új műjégpályáját, az ünnepség fénypontját pedig a Fenestela 68 VSK és a Bukaresti Steaua közötti barátságos mérkőzés jelenti. Ha tehetik, látogassanak ki a meccsre, hiszen a házigazdák szívesen látnak minden szentgyörgyi hokikedvelőt az esti találkozóra. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-02-18: Sport - x:

Tavasz Kupa (Minifoci)

Február 27—28-án a sepsiszentgyörgyi új sportteremben kerül sor a Tavaszi Kupa nevet viselő kispályás labdarúgótornára.
2010-02-18: Sport - x:

A nyertesek (Ki mit tud)

A SUN TRAVEL utazási iroda által felajánlott, két személyre szóló görögországi út nyertese Korodi Irén (Sepsiszentgyörgy), a másik két díjazott Váncsa András (Sepsiszentgyörgy) és Pakó Endre (Kovászna).