Szégyenlistával az adósságbehajtásért — Váry O. Péter

2010. február 19., péntek, Közélet

A sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak adós polgárok és cégek listájának közzétételével szándékszik elérni a polgármester, hogy törlesszék hátralékukat.

A múlt év végi kimutatás szerint több száz fizikai személy ki nem fizetett adója, illetéke, a városházához befizetendő bírságának összértéke 3,8 millió lej, erre még rájön a többéves elmaradások késedelmi kamata, közel egymillió lej. A cégeknél 3,1 millió lejnyi kinnlévőséggel számol a városháza, valamint 850 000 lejes késedelmi kamattal.

S ha a fizikai személyektől, elméletileg legalábbis, maradéktalanul be lehetne hajtani az adósságot, a jogi személyeknél a 3,1 millióból 2,3 millió a csődbe jutott vállalkozások elmaradása, ehhez a pénzhez már sosem jut hozzá az önkormányzat. Az adósok között akad, kinek elmaradása több éves, főként a különféle bírságok kifizetését ,,felejtik el" a város polgárai.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-02-19: Közélet - x:

Körülnéztünk Papolcon — Kisgyörgy Zoltán

Elvégezték a topoméréseket, és előtanulmányt készíttetnek a település ivóvízellátására — tudtuk meg Kelemen Gyula Zágon községi önkormányzati képviselőtől.
2010-02-19: Közélet - x:

Politikamentes ünnepet terveznek

Nemzeti ünnepünket, március 15-ét politikamentesre tervezik, s a helyi magyar pártok közösen szervezik ― legalábbis ez a szándék, s bár már egy hónap sincs az ünnepségig, a részletekről még semmit nem tudni.