Százkét éves a cófalvi matuzsálem

2010. február 19., péntek, Közélet

Isten éltesse! — köszöntöttük Incze Ilona nénit, amikor betöltötte a századik életévét. Megismételtük akkor is, amikor a százegyet. Idén február 12-én ünnepelte családja a 102. születésnapját.

Hamvazószerdán kopogtattunk be lakásába: csend, tisztaság és jó levegő. Virágokkal volt ismét tele asztala, köszöntötte őt a nagyborosnyói községi tanács küldöttsége, a nagyszámú rokonság. Ilona nénit lánya, Katica gondozza, kinek ugyancsak fehér már a haja. Aki hívő ember, nyugodtan tölti napjait: Isten kezében vagyunk! — mondja, és belenyugszik sorsába. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-02-19: Közélet - x:

Havonta háromszázötven lej

Háromszéken öt és fél ezer idős ember mindössze 350 lej állami nyugdíjat kap. A kiszámított öregségi járadékuk valójában kevesebb ennél, ám mivel 350 lej a szavatolt minimálnyugdíj, ennél kevesebb pénzt senkinek sem visz a postás.
2010-02-19: Közélet - x:

Diákok a Büdös-hegyről

Sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, kőröspataki, sepsibükszádi, mikóújfalusi, málnási és bodoki diákcsapatok mutatják be holnap dolgozataikat a IV. Pro Natura Tanulmányi Szimpóziumon, amelynek házigazdája a megyeközponti Tanulók Háza környezetvédelmi köre.