1—0 TeremlabdarúgásRománia—Szlovénia 2—0

2010. február 25., csütörtök, Sport

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Közel 750 néző. Vezette: Alexandru Brânzan és Janovic Admir. Románia: Vlad—Stoica, Matei, Gherman, Mihály—Radu, Răducu, Csoma, P. Fereira, C. Fereira, Şotârcă, Mánya. Edző: Rivera Amorós Sito. Szlovénia: Mutorik—Osredkor, Kusek, Mardis, Urik—Rutor, Poutil, Horvatin, Rosik, Dobre, Sovdat. Edző: Dobrovnik Andres. Gólszerzők: Şotârcă (18.), Csoma (38.). Sárga lap: Şotârcă (29.), illetve Rutor (28.), Urik (33.). Kapura rúgás: 28—17 (a kapu területére: 16—6). Szöglet: 11—5. Szabálytalanság: 8—7.

Rengeteg kézdivásárhelyi labdarúgó-kedvelő volt kíváncsi kedd este a helybeli sportcsarnokban megtartott nemzetközi formaellenőrző, barátságos mérkőzésre, amelyen Románia és Szlovénia nemzeti teremlabdarúgó-csapatai mérték össze felkészültségüket. A találkozónak volt háromszéki vonatkozása is, hiszen a sepsiszentgyörgyi és Székelyudvarhelyen futballozó Mánya Szabolcs tagja volt a válogatottnak, de sajnos, egy percet sem játszott, mert a nemzeti csapat spanyol szövetségi kapitánya nem küldte pályára. A román válogatottnak nemcsak külföldi edzője van, hanem két honosított játékosa is, hiszen a Brassói Design portugál mezőnyjátékosa, Paulo Ferreira és a Marosvásárhelyi City’US brazil hálóőre, Carlao Ferreira idéntől hazánk nemzeti csapatát erősíti. A mérkőzés első tíz percében nem történt semmi említésre méltó, de ezt követően felgyorsult a játék, és mindkét kapunál akadt bőven helyzet. A 18. percben Csoma remek passzából Şotârcă megszerezte a románok vezető gólját. A szünet után a házigazdák támadtak többet, s kapusunk C. Ferreira távoli lövéseivel többször is veszélyeztette Mutorik kapuját. A véghajrában a vendégek mezőnyjátékosra cserélték le hálóőrüket, de a kockázatos taktika nem hozta meg a várt eredményt és az egyenlítő találatot, de Csoma révén újabb gólt lőttek a románok. A két együttes tegnap újra megmérkőzött egymással, a találkozó 3—4 eredménnyel ért véget.

Vasárnap mindkét háromszéki együttesünk pályára lép, az I. ligás Sepsi FC 19 órától Székelyudvarhely otthonában vendégeskedik, a II. ligás KSE pedig 18 órától a Roşiorii de Vedét látja vendégül a céhes városbeli sportcsarnokban. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-02-25: Sport - :

Tovább menetel a Bálványos (Kozárlabda, megyei bajnokság)

Csupán két mérkőzést rendeztek meg a megyei kosárlabda-bajnokság A-értékcsoportjának első fordulójában. Bálványos 16 pontos különbséggel győzte le a Sepsiszentgyörgyi ISK-t — ezzel továbbra is ők az egyetlen százszázalékos együttes a pontvadászatban, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK pedig hazai pályán diadalmaskodott a Bulldogsszal szemben.
2010-02-25: Sport - :

Díjaztunk

Joós Ştefan, a Sun Travel utazási iroda menedzsere átadta a Ki mit tud vetélkedőnk nyertese, Korodi Irén férjének a két személyre szóló egyhetes görögországi út okmányát. A másik két díjazottunk, Váncsa András és Pakó Endre könyvjutalomban és egy-egy negyedéves előfizetésben részesült. Még egyszer gratulálunk a díjazottjainknak.