SportéletTri-Aluta Sport Club

2010. március 1., hétfő, Sport
Sepsiszentgyörgy sportmozgalma — tudtuk meg Dániel J. Dániel elnöktől — egy új klubbal gazdagodott, név szerint a Tri-Aluta Sport Clubbal. Nem a semmiből és főleg nem a semmivel érkezett megyénk, városunk sportéletének talajára.

Sportolói már az előző évben, 2009-ben letették névjegykártyájukat a sport asztalára. Két országos bajnoki címmel, két ezüst- és egy bronzéremmel gazdagították a város sportmozgalmának trófeagyűjteményét.

Igen, jól sejtik, fiatal triatlonistáinkról van szó, akik 2009-ben az Aluta Sportegyesület színeit képviselték együtt az atlétákkal. 2010-ben aztán önállósultak, s életre hívták a már említett Tri-Aluta Sport Clubot, mely klub a triatlon és a duatlon mellett futtatni fog még négy szakosztályt: úszás, kerékpár, atlétika és lábtoll.

A Tri-Aluta SC ma kilenc triatlonistára (lehetnek duatlonisták is nyugodtan) alapoz: Jakab Benke Hajnalka, Dániel Eszter, Bajka Márta, Bitai Xénia, Dániel Attila, Madaras Dániel, Sabău Attila, Szabó Norbert, Fazakas István, vezető edző: Horvát Sándor András. Tárt karokkal várja e sportág kedvelőinek jelentkezését. A korábban említett sportágakra —atlétika, kerékpározás, lábtoll és úszás — is várják a sportolni vágyó gyerekeket, fiatalokat. Jelentkezni Horvát Sándor vezetőedzőnél lehet, telefonszámai: 0728 984 594 vagy 0740 080 759.

A triatlonisták már megkezdték az edzéseket, szorgalmasan dolgoznak a fedett uszodában, otthon pedig a kerékpárok karbantartásán, felújításán fáradoznak. Ahogy az idő egy kicsit felmelegszik, nyeregbe pattannak, és a kerékpározás mellett a futás is napirendre kerül. A maga rendjén a klub az év versenynaptárának kialakításán fáradozik. Ami már biztos, hogy április 24-én részt vesznek a snagovi duatlonvetélkedőn, mely országos színtű verseny lesz, akárcsak az Alpin Sportegyesület hagyományos rendezvénye, a Háromszék Kupa. Figyelni fognak a környező megyék, városok rendezvényeire is, hogy minél több versenyen vegyenek részt a Tri-Aluta sportolói, hogy ily módon minél jobban felkészülhessenek a Kovászna megyében sorra kerülő országos triatlonbajnokságra. Tisztában vannak azzal, hogy a tavalyi eredmények köteleznek, mindenekelőtt a túlszárnyalásukra.

Az induláshoz jó munkát, sok sikert kívánunk.

(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-03-01: Sport - Áros Károly:

Emlékezzünk (Az egyetemes magyar sport)

Azt mondják, és nem véletlenül, hogy van egyetemes magyar irodalom, népköltészet, kultúra... Tényleg van. Hiszen van egyetlen magyar is — bárhol éljen ő —, aki nem vallja magáénak Apáczai Csere Jánost, Benedek Eleket, Bod Pétert, Kőrösi Csoma Sándort, Bolyai Jánost, Bolyai Farkast... Meggyőződésem, nincs!
2010-03-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett feleség, édesanya, nagymama, keresztszülő, rokon, jó szomszéd, a kökösi
ÜRMÖSI DOMOKOSNÉ ERDÉLYI MÁRIA
életének 78. évében súlyos szenvedés után lelkét visszaadta Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2010. március 2-án, kedden 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kökösi temetőben.
A gyászoló család
B. E.