EMI-műhelytábor a Benedek-mezőn

2010. március 3., szerda, Közélet

Vasárnap zárta kapuit a háromnapos ez évi EMI-tábor. Eltérően az eddigi toborzó jellegű táboroktól, különleges célt tűztek ki a szervezők: azoknak a fontos ismereteknek a megszerzését és játékos begyakorlását-rögzítését, amelyekhez iskolai tantárgyakból nem jutnak hozzá.

Ilyen például az igen hasznos pályázatírás, a helytörténeti ismeretek elsajátítása stb. Ezzel a céllal tartottak pályázatíró órát, s a játékos helytörténetet a szervezet vezetője, Nemes Emil által összeállított munkafüzet szolgálta Sepsiszentgyörgyi barangoló címmel. Hiánypótló az ilyen jellegű kiadvány, mert amint alcíme is jelzi: városismereti játékgyűjtemény. A Benedek-mezei táborhelyen szó esett az erdélyi magyarság képviseleti rendszerének megismeréséről, az EMI érték- és működési rendszeréről, célkitűzéseiről. A szórakozást csapatépítő játékok biztosították. Tudományos előadást hallgattak meg a vidék ásványvízkincséről és annak értékesítési lehetőségeiről, hiszen ez az ifjúsági szervezet is érdekelt abban, hogy e kincs megmaradjon az elkövetkező nemzedékek számára is. Szombaton nyílt délutánt tartottak, amelyen részt vettek a zsenge, újonc EMI-sek szülei és nagyszülei is, hadd tudják meg, milyen e magyar ifjúsági szervezet igen hasznos tevékenysége. A pályázati alapokból szervezett tábor állandó támogatója Sepsiszentgyörgy város tanácsa.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-03-03: Közélet - Iochom István:

Lesznek esti buszjáratok (Kézdiszék)

A felső-háromszéki polgármesterek tegnapi találkozójának kivételesen Ernest Gross német állampolgár, a Ro-D Transport és a German Trans Kft. tulajdonosa volt a házigazdája a kézdivásárhelyi Christine Szállodában.
2010-03-03: Közélet - Fekete Réka:

Sok a beszédzavaros gyermek (Összefognak a szülők)

Törvény szerint ötszáz tanuló után alkalmazható egy logopédus az iskolákban, emiatt csak városon működnek logopédiai kabinetek, de ott sem tudják ellátni mind a beszédzavaros vagy más részképességzavaros gyermekeket. A háromszéki szülők egy csoportja ennek a helyzetnek a javítása, egymás gondjainak megismerése céljából szervez először találkozót csütörtökön 17 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius gyülekezet tanácstermében.