Teremlabdarúgás, Román Kupa

2010. március 4., csütörtök, Sport

Sepsi FC—Kolozsvár 8—1 (2—1)

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Mintegy 75 néző. Vezette: Kovács Eduárd és Alin Cîrstoiu (mindketten Déváról). Sepsi FC: Costa—Bujdosó, Máté, Pinto, Şerban—Kisgyörgy, Bocz, Negoiţă, Rui Alves. Edző: Gerardo Rosa. Kolozsvár: Sălăion—Tamás, Nicoară, Cioară, Bucur—Pavel, Incze, Câmpeanu, Tinteşan, Moga, Anicăi. Edző: Tamás Miklós.

Gólszerzők: Rui Alves (8., 12., 28., 29., 39.), Pinto (22.), Şerban (23.), Anicăi (33. — öngól), illetve Bucur (15.). Sárga lap: Nicoară (19.). Piros lap: Şerban (40.). Kapura rúgás: 28—29 (kapu területére: 17—12). Szöglet: 9—13. Szabálytalanság: 6—6.

Annak ellenére, hogy a vendégek kezdték jobban a találkozót, a házigazdák a 8. percben megszerezték a vezetést, majd valamivel később tovább növelték előnyüket. Ezt követően továbbra is a kolozsváriak irányították a találkozót, de a jól záró szentgyörgyi védelmet nem tudták áttörni Tamás Miklós tanítványai. A 15. percben azonban a kincses városbéliek egyszer megzörgették a zöld-fehérek hálóját, de a találkozó hátralévő részében már komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A mérkőzés második félideje kizárólag a szentgyörgyiekről szól, akiknek jól működött a defenzívájuk, és ellentámadásból pontoztak. A Sepsi FC hétgólos különbséggel visszavágott Kolozsvárnak, s ezzel megszületett a ,,,portugálkorszak" első győzelme.

KSE—Udvarhely1—9 (1—3)

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Körülbelül 200 néző. Vezette: Ovidiu Curta és Sorin Munteanu (mindketten Marosvásárhelyről). KSE: Gazda B.—Dobozi, Szabó, Dobra A., Gazda J.—Buceleanu, Roman, Papp, Dobra Sz., Surdu, Căşuneanu, Kovács. Edző: Dobozi Levente. Udvarhely: Péter—Szőcs Loránd, Mánya, Birtalan, Bugală—Mihály, Szőcs László, Szabó, Nagy, Tekeres, Fodor, Scurtu. Edző: Botorok János. Gólszerzők: Dobra A. (6.), illetve Dobozi (11. — öngól), Szőcs Loránd (14., 28.), Mánya (14.), Birtalan (25.), Szőcs László (32.), Fodor (35., 37., 39.). Sárga lap: Dobra A. Kapura rúgás: 19—33 (a kapu területére: 9—19). Szöglet: 6—2. Szabálytalanság: 8—6.

Csupán az első félidő hatodik percéig volt ellenfele a KSE a székelyudvarhelyi gárdának, ezt követően már csak egy csapat volt a pályán. Győzött a tapasztaltabb, rutinosabb gárda, amely kihasználta a házigazdák összes hibáját, és a lehető legsimábban nyerte meg a találkozót. Egy jobb együttestől nem szégyen kikapni, s akár egy vereségből is lehet tanulni. Az elvesztett meccs ellenére szép volt, fiúk!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-03-04: Sport - :

Kerékpártúra (Sportélet)

A KSE kerékpárszakosztálya március 7-én, vasárnap szalonnasütéssel egybekötött kerékpártúrát szervez a következő útvonalon: Kézdivásárhely―Kézdiszentlélek―Perkő. A szervezők főleg nők és párok jelentkezését várják, de minden érdeklődőt szívesen látnak. Gyülekező vasárnap 11 órakor a Vigadó előtt. (kocsis)
2010-03-04: Sport - :

A hét végén rajt (Labdarúgás)

Szombaton két pályánkon is megszólal a játékvezetői síp, ami azt jelenti, hogy vége a téli vakációnak, kezdődik a tavaszi idény, a játék, a küzdelem a bajnoki pontokért a IV. ligában.