1—3Székelyudvarhelyi Infopress—Sepsi FC 3—4 — Teremlabdarúgás, Román Kupa

2010. március 18., csütörtök, Sport

A futsal Román Kupa legjobb négy csapata közé került a Sepsi FC, miután tegnap egygólos győzelmet aratott Székelyudvarhelyen a helyi Ipse együttesével szemben. A drámai mérkőzésen kiharcolt továbbjutás a futsal háromszéki történetének eddigi legjobb eredménye.

Székelyudvarhely, városi sportcsarnok. Mintegy 100 néző. Vezette: Robert Gioane (Bákó) és Ionuţ Nacu (Roman). Infopress: Tárcsafalvi—Bak, Dénes, Gagiu, Miklós—Vass, Lőrincz P., Gudor, Lőrincz B., György, Csont, Boér. Edző: Gagiu Marius. Sepsi FC: Costa—Bujdosó, Máté, Şerban, Pinto—Bocz, Negoiţă, Rui Alves, Kisgyörgy. Edző: Gerardo Rosa. Gólszerzők: György (11., 30.), Gudor (22.), illetve Bocz (11.), Máté (16., 37.), Bujdosó (19.). Sárga lap: György (32.). Kapura rúgás: 14—27 (kapu területére: 4—13). Szöglet: 4—13. Szabálytalanság: 4—10.

A Román Kupa legjobb nyolc csapata között a Sepsi FC a Hargita megyei futsalbajnokság jelenlegi éllovasával mérkőzött meg, s mivel az udvarhelyi alakulat amatőr együttes, a találkozó előtt borítékolhatónak kellett volna lennie a szentgyörgyi győzelemnek. Sajnos, ez nem így történt: vendéglátóink nem adták olcsón a bőrüket, küzdöttek, mindent megtettek a győzelemért, mi pedig egy gyenge csapat ellen nagyon bágyadtan játszottunk, és nehezen harcoltuk ki az elődöntőbe jutást. A találkozó első tíz perce mindkét részről nagyon felejthető játékot hozott, helyzet is mindössze kettő akadt. A 11. percben azonban György révén az Infopress megszerezte a vezetést, de pillanatokkal később Bocz egyenlített. Az első félidő hátralévő részében még kétszer voltak eredményesek a szentgyörgyiek, előbb Máté, majd Bujdosó zörgette meg az udvarhelyiek hálóját. A második játékrész Şerban kapufájával indult, a házigazdák pedig az első kapura rúgásukból Gudor révén szépítettek. A folytatásban annak ellenére, hogy mi támadtunk többet, mi lőttünk többet kapura, újra a hargitaiak voltak eredményesek, és a 30. percben György egyenlített. A meccs utolsó tíz perce kemény, de gyenge csatát hozott a szerdán nagyon középszerűen teljesítő csapatok között. Három perccel az utolsó sípszó előtt Máté újra előnyhöz juttatta a Sepsi FC-t, s játékosaink a véghajrában magabiztosan tartották meg a labdát, és hozták a mérkőzést. Egy szó, mint száz: jobb gyenge játékkal nyerni, mint jó játékkal veszíteni. Megvan az idei második győzelme a Sepsi FC-nek, amivel a Román Kupa legjobb négy csapata közé került együttesünk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-03-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, anyós, rokon és ismerős, a maksai
özv. DESZKE ISTVÁNNÉ
MÁTHÉ ROZÁLIA
életének 69. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Temetése 2010. március 19-én, pénteken 14 órakor lesz a családi háztól a maksai temetőben.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4231834
2010-03-18: Sport - :

Rajtol a C-osztály (Minifoci)

Szombaton rajtol a sepsiszentgyörgyi C-osztályos kispályás labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye. A mérkőzések: FC Kilyén—Phoenix (9 óra), MTH—Bolyai (10), AZ—ASA (11), Sprintis—Flamengo (12), Deico—IGO (13), FC Amigos—Valkes (14), Mexikó—Eurodecor (15), FC Star—Multi Nr. (16), Dr. Office—Bicon (17), Puskázók—Pannon Beton (18). (kiss)