KézilabdaHarmadik hely

2010. március 18., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium egy harmadik és ötödik helyezéssel tért haza a magyarországi Kiskunhalason megtartott 43. nemzetközi középiskolás kézilabdatornáról, a Bibó Kupáról. A viadalon öt fiú- és öt lánycsapat küzdött az elsőségért, Erdélyt Szentgyörgyről és Székelyudvarhelyről két-két (fiú és lány) együttes képviselte.

Háromszékiek immár harmadik alkalommal vesznek részt e rangos iskolás rendezvényen. A torna végeredménye: fiúk: 1. Bibó István Gimnázium (Kiskunhalas/123—78) 6 pont, 2. Székely Mikó Kollégium (114—97) 6, 3. II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola (Kiskunhalas/110—88) 6, 4. Székelyudvarhely 2, 5. Kecskemét 0. A mikós csapat: Banu Tibor, Molnár Barna, Bakk Alpár, Farkas Zsolt, Veress Zsombor, Baconi Levente, Tóth Miklós, Gergely Tas, Vas Zalán, Balogh István, Sófalvi Előd, Zajzon Zsombor. Edző: Jakab Benke Hajnalka; lányok: 1. Bibó István Gimn. 8, 2. Bé­késcsaba 6, 3. Székelyudvarhely 4, 4. Budapest 2, 5. Sepsiszentgyörgy 0. A torna legjobb fiú játékosa Bakk Alpár volt, a szintén megyeszékhelyi Nagy Szende lett a küzdelemsorozat gólkirálynője 33 találattal.

(t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-03-18: Sport - Tibodi Ferenc:

A Bad Boys nyerte a rangadót (Kosárlabda, megyei bajnokság)

Az éllovas Bálványos zsinórban második mérkőzését veszítette el, az elmúlt bajnokság bronzérmese a rájátszás negyedik fordulójában nyolcpontos különbséggel kapott ki a Bad Boystól. Az elvesztett meccs ellenére a Bálványos továbbra is vezeti a pontvadászat A-értékcsoportjának rangsorát. A Da-Bomb simán nyert a Nagy Mózes SK ellen, a Téglás Panzió pedig átgázolt a Bulldogson. A B-értékcsoportban rájátszásában megszerezte második győzelmét a Rozsdás Csont, az AS Ciucaş pedig nagyon szoros találkozón verte meg a Babeş Boyst.
2010-03-18: Sport - Áros Károly:

Pontokat veszítettek az őszi dobogósok (Labdarúgás, V. liga)

A tavaszi első fordulót nem az őszi idény dobogósainak ,,találták ki", mindhárman pontokat veszítettek — az éllovas Kovászna és a harmadik helyezett Bodzaforduló kettőt-kettőt, a második helyezett Kökös pedig hármat. Mentsége — olyan-amilyen — csak Kökösnek lehet, mert a negyedik helyezett Uzon otthonában kényszerítették térdre, a másik kettő... A fordulóban egyébként 26 gól esett, a legtöbb (nyolc) Rétyen, idegenbeni győzelmet pedig nem jegyeztünk.