Kosárlabda, A-osztálySepsi BC—Szatmárnémeti VSK 68—63

2010. március 22., hétfő, Sport
(17—14, 16—12, 20—14, 15—23)

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Mintegy 1000 néző. Vezette: Cosmin Prisca (Medgyes) és István Gabriella (Temesvár). Sepsi BC: Vass 17/6, Rasmussen 11, Oliveira 25, Matovic 8/3, Diaconu 3—Vescan 4, Borş—Csillag, Veres, Nagy, Kerekes, Szőcs. Edző: Veres Attila. Szatmárnémeti: Pop C. 19/3, Povilonyte 4, Drăgoescu, Pavel 4, Hardy 14/3—Ivan 5/3, Pop A. 3/3, Ciocan 2, Diatta 12—Mészáros. Edző: Dan Fleşeriu. Mezőnybeli dobószázalék: 24/44, 53,3 százalék — 19/39, 48,7 százalék. Büntetők dobószázaléka: 11/16, 68,8 százalék — 13/14, 92,9 százalék. Lepattanók: 38—28. Legtöbb lepattanó: Oliveira 15, illetve Pop C. 7. Legtöbb gólpassz: Rasmussen 8, illetve Pop C. 5.

A tavalyi bajnokság meglepetéscsapatának tartott Szatmárnémeti VSK látogatott szombaton Háromszékre, amely unalmas, izgalom nélküli meccsen kapott ki a jobb napokat is kifogó Sepsi BC-től. A szatmári alakulat színeiben két egykori szentgyörgyi játékos is pályára lépett Kézdivá­sárhelyen: amíg Cristina Ciocant folyamatosan kifütyülték, addig Salimata Diatta minden megmozdulását megtapsolták a háromszéki kosárlabda-szurkolók. Bő két percet kellett várni a meccs első pontjaira. Ezt követően az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, a játékuk viszont csak helyenként volt látványos. A második negyed elején még pár perc erejéig vezetett a Szatmár, majd Veres Attila tanítványai átvették az összecsapás irányítását, amit az utolsó sípszóig meg is tartottak. A nagyszünet után a Sepsi BC megmutatta igazi arcát, játékosaink remek teljesítménnyel percek alatt húszpontos előnyt dobáltak össze. Az utolsó játékrészben lazítottak a zöld-fehér mezesek, s csupán annyit játszottak, ami elég volt a találkozó megnyeréséhez. A középszerűre sikeredett találkozón hiányoztak Diaconu remek megmozdulásai, vele ellentétben brazil centerünk nagyon jó meccset produkált. A vendégeknél Claudia Pop jeleskedett. Nagy meglepetésre az Aradi ICIM 80—70-re kapott ki Craiova vendégeként, a Târgovişte 76—54-re nyert a Rapid otthonában, az Alexandria pedig 72—61 arányban diadalmaskodott a Nagyváraddal szemben. A Sepsi BC következő mérkőzése holnap lesz, csapatunk ellenfele pedig a fővárosi Rapid.

Újra nyert a Sepsi ISK

A Nemes Áron irányította Sepsi ISK U14-es csapata a korosztályos küzdelemsorozat továbbjutási szakaszában újabb győzelmet ért el, ezúttal idegenben. A megyeszékhelyi kosarasok Craiován vendégszerepeltek, ahol 58—32-re verték meg a helyi ISK-t. A szentgyörgyi csapat: Szabó N. 18, Dávid, Kuti 18, Dézsi 5, Szabó A., Szász 3, Sinka 14, Baczó, Tóth, Szabó K.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-03-22: Sport - :

Vass Hunor László bronzérmes (Karate)

A hét végén rendezték meg — írja Vass Hunor László — a WKF magyar bajnokságot, melyen a -75 kg-os súlycsoport címvédőjeként álltam rajthoz, amelyen közel 300 versenyző mérte össze tudását a 2010-es bajnoki év érmeiért. Súlycsoportomban tizenhárman indultunk.
2010-03-22: Sport - :

Borúra derű (Asztalitenisz)

Bajnoki fordulón vett részt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub A-osztályos asztalitenisz-csapata. Sajnos, elmaradt a várt teljesítmény. Elmaradt, ugyanis mindhárom mérkőzését elveszítette az együttes — Araddal 6—9-es, Temesvárral 3—9-es és Craiovával 1—9-es eredményt könyvelt el a csapat. Ebből szuperliga nem lesz. De marad továbbra is az A-osztály.