Lapzártakor

2010. március 22., hétfő, Sport

kaptuk a hírt, hogy a kolozsvári Erdély Kupa cselgáncsvetélkedőn a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói egy arany- és egy ezüstéremmel kezdték a versenyt. Az aranyérmet a 38 kg-os Gajdó Tamás szerezte, az ezüstöt pedig a 44 kg-os Lukács Kinga. A verseny folytatódik.

Az újabb hír már kerékpározásról szól, egészen pontosan a Csíki Tropi kerékpáros versenyről (két szakaszban zajlott, az első a Csíkszereda—Nyergestető—Csíkszereda, a második a Csíkszereda—Szentkeresztbánya—Csíkszereda útvonalon), amelyen a Tri-Aluta versenyzői egy bronzérmet szereztek Madaras Dániel (14—18 évesek kategóriája) és egy negyedik helyet Szabó Norbert révén. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-03-22: Sport - :

Világbajnokságok

A sírepülő-világbajnokság egyéni számát az olimpiai bajnok Simon Ammann (svájci) nyerte 935,8 ponttal és 215,5—216,5—227—236,5 méteres ugrásokkal, 2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 910, 3 pont, 3. Anders Jacobsen (norvég) 894 ponttal. A csapatverseny végeredménye: 1. Ausztria (Loitzl, Morgenstern, Koch, Schlierenzauer) 1641,5 pont, 2. Norvégia (Anders Jacobsen, Baardal, Evensen, Romören) 1542,3 p., 3. Finnország (Happonen, Muotka, Hautamaki, Olli) 1474 ponttal.
2010-03-22: Közélet - Csinta Samu:

A Szeretet Márciusa Marosvásárhelyen (Rendezvénysorozat a pogromkísérlet emlékére)

Marosvásárhelyen bejárták a fekete március stációit
A Szeretet Márciusa elnevezésű, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által szervezett háromnapos rendezvénysorozat keretében emlékeztek meg az elmúlt hét végén Marosvásárhelyen a húsz évvel ezelőtti pogromkísérletre.