Szemmel kormányozható autó

2010. április 27., kedd, Magazin

Német kutatók szemmel kormányozható autót fejlesztettek ki: az új technológiával felszerelt jármű arra kanyarodik, amerre az autó vezetője néz.

Raul Rojas, a Berlini Szabad Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatója elmondta, hogy a szemmozgáskövető technológiával felszerelt prototípust a 2008-ban bezárt tempelhofi repülőtéren tesztelték. A rendszerrel felszerelt mikrobusz a vezető szemmozgását követve keresztbe-kasul cikázott az üres kifutópályán. A beszámolóban azonban nem tértek ki arra, hogy mi történik akkor, ha a vezető a műszerfalra vagy az utasaira tekint.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-04-27: Magazin - :

A kávéfőzés története

A kávéfőzés különböző eszközei, kannák, dobozok, csészék is láthatók A fekete leves ― a kávéfőzés története című kiállításon a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeumban Budapesten.
2010-04-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy
Szász Ida
nyugalmazott
magyartanárnő
életének 70. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. április 28-án 15 órakor lesz a Szemerja negyedi új református temetőben.
Részvétfogadás a temetés napján 14 órától az új ravatalozóházban.
A gyászoló család
H