Jól szerepeltek a kovásznaiak

2010. április 28., szerda, Közélet

Kitűnő eredményeket értek el az országos tantárgyversenyeken a kovásznai Kőrösi Csoma Sánddor Iskolaközpont diákjai.

A Fazakas Dalma és Dombi Orsolya Dalma alkotta csapat (VIII. B osztályosok, felkészítő tanáruk Simon István) állampolgári nevelésben III. díjat nyert. Vlad Robert Alexandru (XII. A, vezető tanár Vlad Claudia) pedig földrajztudásáért részesült dicséretben. A lányok sikerének súlyát növeli, hogy román környezetben magyarul írták dolgozatukat. A tantárgyversenyek megyei szakaszán 59 kovásznai diák mérette meg tudását, az országos szakaszra nyolcan jutottak tovább, egyikük a közeljövőben a matematikaversenyen szerepel. (Bokor Gábor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-04-28: Közélet - :

A NextGen csoport tagja lett a Polyp

A Polyp Kft. beolvadt a NextGen Communications csoportba — adta hírül közös sajtóközleményben a két cég.
2010-04-28: Közélet - :

Balettiskola a nagyszínpadon

A sepsiszentgyörgyi Művészeti Iskola balettszakosztályának évi bemutatkozása immár rég kinőtt a szokásos iskolai ünnepségek kereteiből.