Szélesítik az utat Foksány és Kézdisárfalva között

2010. május 4., kedd, Közélet
Az adjudi Spedition Umb Kft. szakemberei teljes gőzzel folytatják a Kézdisárfalva és Foksány közötti 118 km-es DN2D műút korszerűsítését, a meglévő két sávot másfélszeresére szélesítik.

A két település között több mint nyolcvan hidat és áteresztőt építettek vagy javítottak meg. Az aszfaltozással Ozsdola határától alig öt kilométerre vannak, de megyénk területén még nem aszfaltoztak. A műút megépítése érdekében kormányrendelettel Kézdisárfalván és Ozsdolán a közbirtokosságtól, illetve magánszemélyektől területeket sajátítottak ki. Az útszélesítéssel és sáncásással a napokban Kézdisárfalvára értek. A már szinte járhatatlan út felújításához 2008. július 14-én kezdtek hozzá. A Háromszéket Moldvával összekötő egyik legfontosabb kereskedelmi útszakasz átadási határideje 2011. július 14. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-05-04: Közélet - :

Korszerű vágóhíd

Uniós normáknak megfelelő, modern vágóhidat épít a Kastély Szállót és a hasonló nevű vendéglátó-ipari egységet működtető Kovács-féle kft. a gidófalvi—sepsikőröspataki keresztút északnyugati sarkán, a volt Millennium vendéglő mögött.
2010-05-04: Közélet - :

Újraéledő örménytudat

Némi kihagyás után újra szervezkednek az erdélyi magyar örmények, Kalamár György színművész kezdeményezésére és vendéglátásával az illyefalvi Rustica ház adott otthont szombaton az Ecsmiadzin kincsei című fotókiállítás megnyitójának és az Oxendius Egyeztető Fórum megbeszélésének.