Csak három osztály a Mikes-iskolának

2010. május 7., péntek, Közélet

A jóváhagyott beiskolázási terv szerint csak három nappali tagozatos kilencedik osztály indulhat ősszel a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban és négy a Székely Mikó Kollégiumban, a következő (2011/2012-es) tanévben pedig fordítva.

A Mikes-iskolában meghirdetnek egy felzárkóztató jellegű, csökkentett óraszámmal működő kilencedik osztályt is azok számára, akik korábban abbahagyták tanulmányaikat a VIII. osztály után. Ilyen jellegű oktatás eddig nem volt elméleti középiskolában, ezeket az osztályokat szakiskolákban indították. Sepsiszentgyörgyön még két ilyen osztályba hirdetnek felvételit, a Kós Károly Szakközépiskolában magyar, illetve román tanítási nyelvvel. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-05-07: Közélet - :

Szavazás a hétvégi sétálóutcáról

Mától Sepsiszentgyörgy honlapján (www.sepsiszentgyorgyinfo.ro) szavazási lehetőséget kínálnak. A városvezetés arra kíváncsi, igénylik-e a lakók a hétvégi központlezárást.
2010-05-07: Közélet - :

Népi fürdőket építenének

Egyhangúlag hagyta jóvá Kovászna Megye Tanácsa azokat a határozattervezeteket, amelyek értelmében a megyei önkormányzat kezelésébe kerülnek át azok az ingatlanok, amelyek hagyományos népi fürdőknek adnak majd otthont Sepsibesenyőn, Felsőcsernátonban és Torján.