Ünnepelt a Vöröskereszt

2010. május 10., hétfő, Közélet

Munkával ünnepelték a Vöröskereszt napját szombaton az Erzsébet parkban. A jellegzetes sátor ezúttal azokat várta, akik a szervezet iránt érdeklődtek, de lehetőség nyílt ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérésre is.

A háromszéki kirendeltségnek bizony, volt oka ünneplésre, hisz a világ egyik legnagyobb segélyszervezetének helyi megbízottjaként igen aktív időszakot tudhatnak maguk mögött. Húsz év alatt több mint másfél millió dollárt költöttek különböző segélynyújtásokra és szociális szolgáltatások létrehozatalára, működtetésére — télen élelmiszert osztott a rászorulóknak, 20 000-nél több szegény kapott ruhasegélyt tőlük, és 600 idős, beteg ember gondozásában nyújtottak segítséget, megszervezték a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatását, kórházakat támogattak segédeszközökkel, fogyóanyaggal — derül ki Papp Adolf igazgató tájékoztatójából. (kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-05-10: Közélet - :

EMKE-díjak háromszékieknek

Táncművészeti munkásságáért és a fiatalok oktatásában kifejtett tevékenységéért Kacsó András-díjjal jutalmazta az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ivácson Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes művészeti vezetőjét.
2010-05-10: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Szivárvány 340 színnel (Háromszéki diáknapok)

Valóságos szellemi tűzijátékot kínáltak — inkább csak egymásnak, de ez valószínűleg így van jól — a háromszéki középiskolások a csütörtöktől szombatig tartó diáknapokon.